Slobodan Veličković i Svetlana Ceca Ražnatović
Slobodan Veličković i Svetlana Ceca Ražnatović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs/E-Stock

Poznata pevačica joj pomagala da se sakrije.

Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović često je glavna tema svih medija, a o njenom životu pre nego što se udala za Željka Ražnatovića Arkana i postala poznata – malo se govorilo.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, svojevremeno je list „Sabor“, objadinio niz tekstova o njoj, pod nazivom „Pobuna Cvetka zanovetka“, a Cvetak zanovetak bio je Cecin nadimak nastao po n jenoj prvoj pesmi koja je nosila isti naziv, a koju je snimila kao tinejdžerka.

Okidač za ovakav naslov bila je ispovest pevačicinog oca Slobodana Veličkovića iz 1991. godine, kada je pričao kako ne zna gde mu je ćerka, te da se porodici nije javljala danima.

Svetlana Ceca Ražnatović Foto:Screenshot

„Svega mi je preko glave. Tako bih želela da ostavim pesmu i da izbrišem poslednje tri godine života. Najradije bih da budem bezbrižna curica, ona Ceca iz komšiluka i mamina mezimica“, sa suzama, drhtavim glasom govorila je Svetlana, pisalo je u pomenutom časopisu.

„Ne želim da se sukobim sa roditeljima i saradnicima. Hoću samo da me razumeju. Želim da shvate da sam dovoljno pametna i sposobna da kroz život krenem sama. Kad bih ocu rekla da želim da živim sama, mislim da bi me ubio“, pričala je dalje pevačica.

Prema daljim navodima, Ceca je tada otišla u inostranstvo i našla novog saradnika, a do tada je sarađivala sa kompozitorom Docom Ivankovićem i menadžerom Vladom Perovićem.

Svetlana Ražnatović Ceca
Svetlana Ražnatović Ceca Foto: Promo/MIloš Nadaždin

2Cecin novi menadžer Haris Haro Samardžić zadovoljno trlja ruke. Inkasirao je oko 20.000 maraka. Na optužbe i pretnje iz Beča, gde je gostovanje njegove pulenke najavljeno, Haro je reagovao: „O tome ste se dogovorili sa ocem pevačice. S njim i rešavajte nesporazume.’ Inače, Samardžić je ugledni ugostitelj u zapadnoj Evropi. Vlasnik je restorana ‘Valentino’ kod Bregenca. Do 25. godine profesionalno je igrao fudbal, srećno je oženjen i ima petogodišnjeg sina. Sa Cecom je isključivo u biznismenskim relacijama, iako čaršija bruji od priča o njihovoj ljubavi“, piše dalje.

Pomenuti medij kasnije je objavio i da je Ceci prilikom bekstva pomogla tadašnja bliska drugarica i koleginica Mira Škorić.

„Rastanak u domovini i odlazak preko granice nisu bili nimalo bezbolni. Naprotiv. Još početkom marta u porodici Veličković u Žitorađi bilo je varnica i mučnih scena. Ceca je nakon porodične prepirke pobegla iz Žitorađe u Beograd, sa namerom da prvim avionom produži za Beč. Nekoliko dana krila se po Beogradu (uglavnom u stanu kod Mire Škorić) dok su njeni roditelji dežurali na beogradskom aerodromu. Verovali su da će sprečiti odlazak ćerke u svet, ali bezuspešno. Ćerka je zametnula trag. Dok su otac i majka dežurali na surčinskom aerodromu, Ceca je iznajmila vozilo do Sarajeva, a potom iz grada na Miljacki odletela prvim avionom privatne agencije“, pisalo je, između ostalog, u „Saboru“, a na ove tekstove podsetio je „Kurir“.

BONUS VIDEO: Ceca Ražnatović na Anastasijinom rođendanu