Foto:EPA-EFE/NINA PROMMER/EPA-EFE/ETTORE FERRARI/EPA-EFE/ANDY RAIN

Oduvek postoje stereotipi da holivudski glumci nisu obrazovani, a razlog tome je što mnogi od njih stvarno nisu posvetili svoj život obrazovanju, već su završili osnovnu ili srednju školu i tu se zaustavili.

Imali su neverovatan talenat i uspeli su da izgrade uspešne karijere i bez visokog obrazovanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, ima i onih kojima je u mladosti gluma bila na drugom mestu, te su završili teške fakultete, a tek kasnije shvatili da je gluma njihova prava ljubav i ono čime žele u životu da se bave.

Malo ko zna da među nekim od najslavnijih holivudskih glumaca ima advokata, psihologa, biologa, koji su se u nekom trenutku života ipak opredelili za glumu.

Škotski glumac Džerard Batler mogao je da bude i advokat. Naime, nakon srednje škole Batler je upisao Pravni fakultet na Univerzitetu u Glazgovu, a ubrzo je postao jedan od najboljih studenata. Završio je fakultet, nakon čega je otišao u Los Anđeles kako bi pokušao da ostvari neke uspehe na polju glume, ali mu to nije pošlo za rukom. Nakon mnogobrojnih kastinga on je uspeo da dobije samo ulogu statiste u filmu „Telohranitelj“ i nakon toga odlučuje da se vrati u Škotsku. Zaposlio se u jednoj od većih kancelarija u Edinburgu. Ipak, to mu nije odgovaralo, pa je tokom tog perioda imao ozbiljnih problema sa alkoholom, zbog čega je nakon dve godine otpušten iz kancelarije.

Nakon toga potpuno se okrenuo glumi i uspeo je da postane jedan od najtraženijih glumaca i danas ima zavidnu glumačku karijeru.

Džerard Batler Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Glumica Natali Portman rođena je u Jerusalimu, a već sa 12 godina dobila je ulogu u filmu „Leon“. Iako je u mladosti doživela slavu, Natali je danas jedna od najobrazovanijih žena holivuda. Završila je psihologiju na Harvardu, a potom je i diplomirala na Jevrejskom univerzitetu. Osim što je fakultetski obrazovana, Natali tečno govori hebrejski i engleski, a razume francuski, nemački, japanski i španski. Njena glumačka karijera kreće uzlaznom putanjom 2000. godine kada je ostala zapažena u filmu „Bliskost“. Za ulogu u ovom filmu bila je nominovana za Oskara, a osvojila je Zlatni globus. Zatim se pojavila u filmovima kao što su „Gojine utvare“, „V za Vendetu“, „Druga Bolenova kći“, a 2011. godine dobila je Oskara za glavnu ulogu u filmu „Crni labud“.

Natali Portman Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Najpopularnija „Očajna domaćica“ i bivša supruga NBA zvezde Tonija Parkera, glumica Eva Longorija je diplomirani kineziolog. Ona je ovu nauku, koja se bavi mehanikom i pokretima ljudskog tela, studirala na Univerzitetu u Teksasu, a master studije nastavila je u Kaliforniji.

eva longorija u kupaćem
Foto:EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Rouan Atkinson je fenomenalan glumac, ali i magistar elektonskog inženjeringa. Britanac koji je najpoznatiji po ulozi nespretnog gospodina Bina je završio osnovne studije na Univerzitetu u Njukaslu, da bi 1976. godine dobio titulu magistra na prestižnom Oksfordu.

Foto:EPA/TRACEY NEARMY

Engleski glumac Hju Grant završio je englesku književnost na „Novom koledžu Oksford“, dok je Sandra Bulok, koja sa njim glumi u filmu „Dve nedelje za zaljubljivanje“, završila studije dramske umetnosti na Univerzitetu Istočna Karolina.

Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Još jedan holivudski glumac i oskarovac Metju Mekonahi, može se pohvaliti fakultetskom diplomom, i to iz oblasti radija, televizije i filma na teksaškom univerzitetu u Ostinu.

Foto: EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS

Zvezda serije “Prijatelji”, luckasta Fibi, za razliku od uloge i lika koji ju je proslavio, zapravo je u realnom životu jedna izuzetno bistra i obrazovana dama. Lisa Kudrou je, naime, diplomirala biologiju na koledžu „Vasar“, a svojevremeno je radila sa svojim ocem koji je poznati specijalista za glavobolje. Tek nakon što je završila fakultet dobila je ulogu u kultnoj seriji i to je promenilo njen životni put.

Liza Kudrou Foto: EPA/PAUL BUCK

„Telohranitelj“ iz istoimenog filma u kojem je glumio sa pokojnom Vitni Hjuston, glumac Kevin Kostner je diplomirao menadžment i poslovanje na Državnom Univerzitetu Kalifornija, u Fulertonu.

Foto: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

Zvezda filma „Kad jaganjci utihnu“ i mnogih drugih, Džodi Foster, bila je odličan student. Ona je 1985. godine stekla diplomu iz književnosti na Jejlu, i to sa nadprosečnim uspehom.

Dzodi Foster Jodie Foster
Džodi Foster Foto:Tanjug/AP Photo/Brynn Anderson

BONUS VIDEO: TOP 5 najboljih frajera Jugoslavije

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter

Komentari

Svi komentari (0)