Lepotica iz serije „Kralj“ je ćerka poznatog srpskog glumca

Showbiz 07. jun. 202015:33
Podeli:
Foto: Vesna Lalić

Glumicu Vaju Dujović uskoro ćemo gledati u novoj seriji "Kralj", koja je rađena po romanu Vuka Draškovića "Aleksandar od Jugoslavije", za koju je scenario radio čuveni Zdravko Šotra. Vaju je šira publika upoznala u serijama "Vojna akademija", "Santa Maria della Salute", "Državni službenik" i druge, a sada će se naći u ulozi rumunske princeze Jelisavete.

Vaja je između ostalog ćerka poznatog glumca Vladana Dujovića, sa kojim je u jednoj seriji imala zajedničkih scena, o čemu je govorila za Nova.rs. Pored toga, glumica je pričala i o novoj ulozi, svojoj karijeri, kao i saradnji sa ocem, ali i stvaranju porodice.

Foto: Vesna Lalić

Kako si doživela ulogu rumunske princeze Jelisavete u seriji „Kralj“? Kakav je ona lik?

– Jelisaveta je jedna od tri sestre, mlada, požrtvovana, vezana za porodicu. Mirna, skromna, vedra, stamena, baš onako kako ja zamišljam prave princeze.

Da li si se ranije suočavala sa istorijskim likovima i koliki je to izazov?

– Jesam, dosta puta i uvek mi je izazovno. Krivo mi je nekad kad počnem da istražujem o ličnosti koju igram, što nema više prostora da se od svih tih zanimljivih životnih priča napravi posebna serija, nego se ‘pakuje’ u okviru nečega. U svakom slučaju bar sam bogatija za to znanje i iskustvo, i publici ih barem malo dočaram.

Kako je sarađivati sa Šotrom?

– Ja mnogo volim da radim sa gospodinom Šotrom. Ovo je drugi projekat na kom radimo zajedno, i samo imam da kažem lepe reči. Kad se jednom ‘skontate’ sa njim – sve dalje ide lagano.

Kako si se uklopila sa ostatkom ekipe iz serije „Kralj“?

– Ja i dalje nisam imala snimanjći dan, pa ne mogu da pričam o iskustvu sa samog snimanja. Ali sam prvi dan imala obavazu slikanja na setu, i pravo da Vam kažem ne znam kome sam se više obradovala. To je sve stara uigrana ekipa sa kojima sam već radila. Tako da sam bila mnogo srećna da ih sve vidim, tu mislim na sektor kamere, scene, sminke, kostima… A onda moje divne kolege Ljubu Bulajića, Mikija Krstovića, Tamaru Aleksić…

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Imaš neobično ime, po kome si ga dobila?

– To je staro srpsko ime. Moja čukun baba se zvala Vaja. Nisam ga dobila po tradiciji, jednostavno se dopalo mojim roditeljima.

Koliko ti otac Vladan pomaže kada je gluma u pitanju, s obzirom da on ima dugogodišnju glumačku karijeru? Šta te najčešće savetuje?

– Nemamo mi razgovore koje bih nazvala savetovanjem. Ali volim da popričam s njim o svemu što radim, kao i o tome što on radi. Mada razgovaramo svi zajedno, i mama i brat, mnogo je lepo kad svi imaju sluha jedni za druge, to je stvarno dragoceno u ovom poslu.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je bilo kada si sarađivala sa ocem u seriji „Jedne letnje noći“?

– Čudno je bilo to iskustvo, jer smo mi prvi put stali zajedno u kadar a onda i improvizovali scenu. Bilo je oboma neobično, ali čini mi se da je i ostatak ekipe osećao neku lepu i novu energiju, pa je svima bilo zadovoljstvo. Od trenutka kad je krenula scena, delovalo je kao da smo stoti put u kadru zajedno.

Foto: Printscreen/YouTube/Brainz TV

Na koju ulogu si do sada najponosnija?

– Nemam ulogu na koju sam najponosnija, svaka mi je iz nekog razloga draga, jer je svaka nosila neko novo iskustvo, i životno i glumačko. Posle svake se čovek pomalo promeni. To je lepota ovog posla, igra te čini iznova živim, svežim…

U jednom intervjuu si rekla da bi volela da imaš porodicu jednog dana, ali da ne juriš za tim. Koliko si spremna da žrtvuješ privatni život zbog posla?

– Gluma je moj poziv, i trudim se da ne razmišljam o žrtvovanju bilo čega. Radim kako mi stomak i intuicija kažu. Nisam do sad ni bila u situaciji da nešto ‘pati’ zbog posla pa ne mogu ni da budem adekvatan sagovornik na tu temu. Svakako, volela bih da imam porodicu, i verujem da će se kad dođe vreme sve sto treba uskladiti.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari

Vaš komentar