Foto: N1

Glumac Dejan Lutkić igraće u seriji Zdravka Šotre "Kralj", čije snimanje počinje 28. maja na Belom dvoru. Lutkić će se naći u ulozi princa Đorđa, a kako je rekao za Nova.rs, to za njega predstavlja veliki izazov, jer je u pitanju istorijska ličnost. Glumac je osim novog ostvarenja govorio i o svojoj karijeri, ali i o braku sa suprugom Ljubinkom, sa kojom je u braku preko dvadeset godina i sa kojom ima dve ćerke - Anastaziju i Nađu.

Kako će se odvijati snimanje serije „Kralj“, s obzirom na sve mere koje su propisane? Koliko će vam to otežavati čitavu situaciju?

– Snimanje serije ce se odvijati u uslovima koji su propisani, kako za nas, tako i za sve ostale. Ne mislim da će to mnogo otežavati situaciju. Mi smo tu da stvaramo u svim okolnostima, pa tako i u ovim.

PROČITAJTE JOŠ

Koliki je izazov za Vas što ćete se naći u ulozi princa Đorđa?

– Uvek je velika odgovornost kad igrate istorijsku ličnost. Moje je da verujem u ono što je on bio i da to opravdam svojim glumačkim sredstvima. Iskreno se nadam da ću to i uspeti.

U seriji ima dosta mladih glumaca. Kako Vam se oni čine?

– Imamo divne mlade glumce, zaista. Mislim da je važno da oni budu deo svakog projekta, pa tako i serije „Kralj“.

Koliko će se serija „Kralj“ po Vašem mišljenju razlikovati od svih drugih?

– To ću moći da vam kažem kada se serija bude snimila i kada je budem video. Velika je tema u pitanju i nezahvalno je govoriti bilo šta unapred.

Ne pojavljujete se toliko često u televizijskim produkcijama. Da li smatrate da se glumac troši ukoliko ga ima stalno u serijama i filmovima?

– Nemam potrebu da se „pojavljujem“ zato što neko smatra da tako treba… Samo da bih se pojavio. Imam potrebu da se suštinski bavim glumom i ne razmišljam o tome kad i koliko sam prisutan. Moje je da radim kad dobijem i prepoznam pravu stvar. Dobar glumac se nikada ne potroši. On mudro i strpljivo radi na svom talentu, zauvek.

U jednom intervjuu ste rekli da ste odabrali put istine. Koliko je to teško u današnje vreme i sa čime se sve suočavate na tom putu?

– Put istine je težak u svakom vremenu, bez razlike. Kada odaberete takav put, morate unapred biti svesni svih posledica i prepreka koje taj put nosi. Kada odlučimo da budemo „čovek među mnogo ljudi“, onda imamo veliku odgovornost pred sobom i pred svetom. Teško je, ali na kraju dana je jedino što je lepo.

Koja uloga zauzima prvo mesto u Vašem srcu?

– Ne postoji uloga koja zauzima prvo mesto. Ne mogu tako da gledam na svoj rad. Trudim se da učim i da napredujem i da mi svaka sledeća uloga bude nadgradnja. U svaki lik koji tumačim je utkan deo mene. Trudim se da ga branim maksimalno.

Šta po Vašem mišljenju nedostaje srpskoj kinematografiji?

– Televizijske serije su u ekspanziji, a što se tiče filmova, mislim da nedostaje veća selekcija scenarija koji bi se obrađivali na pravi način. Kao zemlja smo rasadnik divnih pisaca, reditelja, glumaca i ostalih autora, nedovoljno iskorišćenih. Voleo bih da više pričamo priče o nama samima i da se više bavimo kulturom generalno. Kultura je važan deo identiteta jednog naroda.

Više od dve decenije ste u skladnom braku sa suprugom Ljubinkom. Koji je recept za uspešan brak? Da li Vam je supruga najveći kritičar kada je gluma u pitanju?

View this post on Instagram

21 godina istine,poverenja,razumevanja❤️

A post shared by Dejan Lutkic (@dejan_lutkic) on

– Ne postoji recept. Mudrost i strpljenje su veliki pomoćnici na životnom putu. Bitno mi je njeno mišljenje, pogotovo što mi uvek kaže iskreno šta zaista misli. I to je deo našeg zajedničkog života i sazrevanja.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar