Foto: Vesna Lalić

Budući da je u Srbiji ukinuto vanredno stanje, a epidemija korone lagano jenjava, i filmska industrija sprema se za vraćanje u život - prilagođen merama društvenog distanciranja. Među "najnestrpljivijima" je ekipa koja radi na filmu i seriji "Kralj" u režiji Zdravka Šotre.

Kao što smo ranije pisali, ekipa „Kralja“ bila je prva i jedina koja je i u vreme policijskog časa izašla sa kamerama na ulice Beograda. Tada su snimali prazan grad koji će u postprodukciji prilagoditi periodu s kraja 19. i početka 20. veka, a sada se spremaju za prvu zvaničnu klapu, sa celokupnom glumačkom i kreativnom ekipom.

Kako nam je Zdravko Šotra ranije otkrio, prva lokacija biće na Belom dvoru. Producenta Dragana Gagu Đurkovića pitali smo da li zna kada će se tačno kamere uključiti.

– Krenućemo krajem meseca, pošto imamo ogromnu ekipu. Moramo da uskladimo glumce sa terminima i lokacijama, a sve lokacije moramo da pripremimo, da ih dezinfikujemo, jer uvodimo neke nove procedure u svakodnevno snimanje – kaže Đurković za Nova.rs.

Snimanje filma i serije „Kralj“ trebalo je da počne 16. marta, ali je dan ranije, zbog epidemije koronavirusa, uvedeno vanredno stanje.

To je priča o kralju Aleksandru Karađorđeviću (1888-1934), zasnovana na  romanu Vuka Draškovića „Aleksandar od Jugoslavije“ i, kako nam je Šotra rekao, prilika da se kroz jedan „ambiciozan i smislen projekat“ osvetli vreme ovog vladara „o kome smo u vreme komunizma dobijali ograničene informacije“.

Kralja Aleksandra igraće Ljubomir Bulajić, kraljicu Mariju Tamara Aleksić, Nikolu Pašića Branislav Lečić a Stjepana Radića Sergej Trifunović. Žarko Laušević, koji je, prema Šotrinim rečima, mogao da bira koga će da glumi, odlučio se za vojvodu Živojina Mišića.

Serija se snima u produkciji „Junajted medije“ i biće emitovana na kanalu Nova S.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar