Miodrag Krstović i Ljubomir Bulajić danas na snimanju serije "Kralj"/Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Glumac Ljubomir Bulajić naći će se u ulozi kralja Aleksandra u seriji "Kralj", čije snimanje u režiji Zdravka Šotre počinje 28. maja. Iako je već tumačio istorijske junake, Ljuba ističe da je ovo ostvarenje najveći izazov u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Ipak, on je u razgovoru za Nova.rs istakao da je kao student glume priželjkivao ulogu kriminalca, jer je smatrao da je to najlakše odigrati.

Bulajić je u razgovoru za Nova.rs ispričao kako će sada teći snimanje serije, kako se priprema za veliku ulogu, o saradnji sa velikim imenima srpskog glumišta, ali i o ženidbi.

PROČITAJTE JOŠ

„Vanredno stanje je proglašeno noć pred planiran snimajući dan, tako da smo tokom izolacije svi isčekivali da počne snimanje serije. Za mene je ovo veliki izazov. Imao sam prilike da igram neke istorijske ličnosti do sad, ali ovo je svakako najveći do sad. Iskoristio sam ovu pauzu od dva i po meseca da se dobro potkujem istorijskim činjenicama. Pročitao sam dosta nekih knjiga, a što se tiče glumačkih proba, tu je Šotra i ostala ekipa. Poslednjih par dana imali smo intenzivne probe i tako smo se pripremali“, rekao je glumac.

U seriji „Šešir profesora Koste Vujića“ Ljuba je tumačio lik Jovana Cvijića, ali kako kaže, uloga kralja Aleksandra mu ipak predstavlja veći izazov i dodatnu odgovornost.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Tad sam bio dosta mlađi. Ima skoro osam godina kako smo to radili i nekako mislim da je i pristup svemu tome bio drugačiji. Mislim da je lik kralja Aleksandra sam po sebi mnogo veća stvar i mnogo kompleksnija ličnost. Pogotovo što sam ja tamo igrao mladog Jovana Cvijića, a ovo je ipak jedan zreo čovek. Uvek se u to unese neki mali ili malo veći deo sebe“, kaže on.

Serija „Kralj“ okupila je mnoge velike glumce, a Ljuba kaže da mu je zadovoljstvo da radi sa njima, mada je sa mnogima već sarađivao.

„To su manje-više sve kolege sa kojima sam već radio. Ovo je moj četvrti projekat kod Šotre, tako da ja i ekipu ispred i iza kamere znam. To je još jedan plus koji dolazi kao šlag na tortu, jer sve je nekako mnogo lakše kad se ekipa poznaje“, priča Bulajić.

Na pitanje kako će se odvijati snimanje serije i koliko će im propisane mere otežavati proces, on odgovara:

„Videćemo. Još uvek ne znam kako će to definitivno izgledati. Sigurno da će neke stvari ići sporije zbog tih kontrola koje moraju da se sprovedu, jer filmske ekipe broje dosta ljudi, i tu mora da se isprati taj protokol kako bi sve prošlo bezbedno. Verujem da će pogotovo u početku biti sporiji tempo, ali ne vidim to kao neku opstrukciju“, priča glumac, a potom se se osvrće na to koja je njegova najveća strast koju gaji, pored glume i kako uspeva da balansira privatni i poslovni život.

View this post on Instagram

Sezona 2 it’s a wrap! ? #drzavnisluzbenik

A post shared by Ljubomir Bulajic (@ljubabulajic) on

„Nekad je to bio fudbal, nekad ribolov. Sad nažalost nemam vremena da se bavim ni jednim, ni drugim. Balans između privatnog života i posla pravim kako moram. Za glumca je najvažnije da postoji kontinuitet u radu. Svi se mi žalimo kad radimo, pa se onda još više žalimo kad ne radimo, ali u suštini, mnogo mi je draže da se žalim što nemam vremena za privatni život, nego da je obrnuto.“

Iako mnogi mladi glumci maštaju o raznim ulogama, kod njega to nije slučaj. Ipak, otkrio je da je kao student maštao o ulozi kriminalca.

„Nikad ništa konkretno nisam priželjkivao. Uvek je to dolazilo u svoje vreme i svojim tokom, i uvek se to nizalo kad treba, tako da nisam nikada maštao o nekoj ulozi. Dok smo bili na akademiji, kao klinci svi smo priželjkivali uloge kriminalca. Mislim da je to najlakše igrati. Uvek sam se trudio da sve iznesem na najbolji mogući način“, priča on, a na pitanje kakav je u privatnom životu i da li uskoro planira da se ženi, s obzirom na to da ima devojku, zagonetno je odgovorio:

„Mudro ćutim na pitanja o ženidbi“, zaključuje on.

View this post on Instagram

Hristos se rodi! Srećan Božić prijatelji!

A post shared by Ljubomir Bulajic (@ljubabulajic) on

 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar