Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Glumica Tamara Aleksić vredno se priprema za svoju ulogu kraljice Marije Karađorđević u novoj seriji "Kralj", koja je adaptacija knjige "Aleksandar od Jugoslavije" Vuka Draškovića u produkciji "United medije", a po scenariju i režiji Zdravka Šotre. Ona je na prvom snimajućem danu u razgovoru za Nova.rs otkrila kakav je njen kolega Ljubomir Bulajić i kako se snalazi u ulozi kralja, kako se priprema za snimanje, ima li tremu što će sarađivati s glumačkim velikanima i kako je došlo do toga da Šotra baš nju odabere za ovu značajnu ulogu u seriji.

Ćerka novinarke Tanje Peternek iznadila se pozivu Zdravka Šotre, koji je joj dodelio jednu od glavnih uloga. Tamara se uz pomoć brojne literature upoznala sa likom koji će tumačiti i ponosna je na to što je baš njoj pripala ta čast da tumači lik kraljice Marije.

PROČITAJTE JOŠ

Pitali smo je kakav je saradnik Ljubomir Bulajić, njen direktni partner u seriji, koji tumači lik kralja Aleksandra.

„Ljuba i ja se poznajemo još od ‘Šešira profesira Koste Vujića’. Stvarno smo mnogo dobri prijatelji. Beskrajno ga volim. On je beskrajno darovit glumac i njegov pristup uopšte pri istraživanju Aleksandra je zadivljujuć. Glupo je da kažem, ali baš sam ponosna“, kaže Tamara.

S obzirom na to da kraljica Marija po istoriji i nije bila neka intrigantna ličnost, naprotiv, Tamara nam je otkrila da joj je upravo to što je bila dobrotvor intrigantno.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ima li šta intrigantnije od toga, pogotovo u današnje vreme? Da li postoji nešto intrigantnije nego saznati iz koje pobude čovek bira da bude dobar kada nam je svima lakši put da se ophodimo ne toliko velikodušno i sa nedovoljno strpljenja prema drugim ljudima. To mi je baš zanimljivo kod nje.“

A na pitanje kako je došlo do toga da baš ona bude odabrana za ulogu kraljice Marije, Tamara odgovara.

„Šotra me je pozvao i tražio je da prolazimo neke scene i razgovaramo o tome. Mislim da je čak u jednom trenutku rekao: ‘To je svakako to, nego ajmo sad dalje da vidimo šta možemo da doprinesemo’. Mislim da nisam imala dovoljno vremena uprkos izolaciji da procesuiram sve to. Šotra ima veće mišljenje o meni nego ja sama. Beskrajno sam mu zahvalna na tome.“

Ceo razgovor sa Tamarom Aleksić pogledajte u video prilogu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare