Foto: Antonio Ahel/ATAImages/Vesna Lalić/Dragan Mujan/Nova.rs

Od trenutka kada je na društvenim mrežama krenuo rat Željka Mitrovića i Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase, pa sve do emitovanja dokumentarnog filma na televiziji Pink, pojavilo se još nekoliko ključnih aktera koji su zajedno sa glavnim likovima u svima nama izazvali neverovatno gađenje.

„Izlila se kanalizacija“ je možda pravi termin kojim bismo opisali sve one likove koji su doprineli da o ovom slučaju priča cela Srbija. Od Ace Lukasa i njegovog menadžera Saše Mirkovića, preko Karleuše, pa do rijaliti igrača i Olivere Zekić koja je ostala nema na skandalozne pozive na ubistvo emitovane na televiziji koja koristi nacionalnu frekvenciju.

PROČITAJTE JOŠ

Mitrović i Prase su, jasno, odvrnuli odvod i logično, postali predvodnici ove skupine likova i njihovih uznemirujućih optužbi i uvreda.

Mirković i Lukas optuživali sveštenika, oca Bake Praseta da diluje drogu 

Saša Mirković, menadžer Ace Lukasa, izneo je niz bizarnih tvrdnji optužujući jutjubera Bogdana Ilića za vođu organizovane kriminalne grupe.

Nakon što je njegovog oca, inače sveštenika, nazvao dilerom droge, Mirković za Nova.rs kaže da je Baka Prase, kontroverzni jutjuber, nasilnik.

Na pitanje odakle mu saznanja da je Nenad Ilić, otac pomenutog jutjubera diler droge, Mirković odgovara:

„Saznanje o njegovom ocu ću dati Tužilaštvu. Baka Prase je dečak koji vrši nasilje na internetu sa svojim istomišljenicima, pun mi je inboks pretećih poruka, on vrši nasilje prema svima, tako da je verovatno vršio nasilje i prema ovoj nesrećnoj devojci koja se ubila zbog takvih napada. Kada vam dođe u jednom momentu u roku od pola sata trista poruka preteće sadržine, na koje poziva ovaj Baka Prase… On redovno radi nasilje na internetu. Ja to mogu da nosim, boli me uvo što oni to pišu, ali mlada deca i deca koja nemaju iskustva ne mogu to da nose. On je imao napade takve na baš mnogo klinaca koji su se plašili od njih i tako dalje i tako dalje. Znamo njegovu kriminalnu aktivnost. Mi ćemo u narednom vremenskom periodu medijskim putem pokušati da sugerišemo ljudima da takve nasilnike treba da ignorišu, ne treba da lajkuju, ne treba da doniraju. On je vođa organizovane kriminalne grupe, mentori su mu tamo gde jesu, a on je ostao“, rekao je Mirković za Nova.rs.

Saša Mirković Foto:ATA

Svađa krenula prepiskom na Instagramu

Baka Prase je objavio skrinšot dopisivanja sa Mirkovićem, u kojem ga Mirković naziva najrazličitijim uvredama i optužuje njegovog oca, inače sveštenika, da diluje drogu.

„Terorišeš devojke, tata ti je diler i narkoman, nabavlja po Amsterdamu robu i šalje ti da dilerišeš“, neke su od poruka koje je Mirković poslao Bogdanu Iliću.

Jutjuber mu nije ostao dužan, pa je uzvratio uvredama.

„Eto šta pišu vlasnici televizija, sve sami narkomani“, napisao je Ilić.

Mirković je inače vlasnik televizije Hype.

U sve se umešao i sam Lukas, koji je izjavio „gde ćeš biciklom na bager“, aludirajući na to da je Prase bicikl, a Mitrović bager.

Foto: Printscreen / Instagram

Karleuša pozvala obe strane da smire strasti 

Jelena je Instagram storiju navela da ne drži ničiju stranu u sukobu o kojem danima bruji javnost. Poznato je od ranije da Karleuša komentariše apsolutno sve što je trenutno aktuelno u društvenom životu Srbije. Od albuma svojih koleginica, do ekoloških protesta, preko izbora za predsednika, pa je i logično što je sada komentarisala i Mitrovića i Praseta.

„Dobijam na hiljade poruka dnevno sa pitanjem na čijoj sam strani u ovom „ratu“ između Željka Mitrovića i dečka zvanog „Baka Prase“. Prvo, zašto uopšte ja moram da imam stranu? Može neko s*anje da prođe i bez mene. Mogla bih da uživam dok gledam kako se komadaju zato što su me obojica svojevremeno napadala, i to javno. Na Pinku sam svakako godinama zabranjena, tako da Mitrović otpada, ovaj drugi mali me je mazao go*nima, takođe javno, morala sam da blokiram jedno 10.000 njegovih sledbenika…tako da i on otpada. Ali ja ne bih bila ja kada ne bih dodala ipak malo stava ovde“, počela je Jelena.

„Prvo, smatram da odmah treba daprekinu s ovim užasnim prozivkama, jer više nije zabavno. Daleko od toga. Mitroviću ne treba da reaguje na prozivke klinca koji ima 25 cm i koji može sin da mu bude. Željko Mitrović je medijski Bog i nije fer-plej kad koristi svoju silu na nekom ko nema način da uzvrati. Treba da bude iznad ovakvih stvari, jer je na vrhu pramide“, nastavila je Karleuša.

„S druge strane, Baka Prase, iako ima petlju (evidentno), mora da ima kočnicu. Ko nema kočnicu, na*ebe kao ja, a ja nikome to ne želim. Zadnje vreme je došlo ako ja kažem – Ljudi, spustite loptu, neprijatno je i nepotrebno. Osim ako nas sve ne rade kao majmune i ako ovo nije dogovoreno“, navela je Karleuša na Instagramu.

Pevačica se kasnije ponovo oglasila i ispravila ono što je prvobitno napisala – nije mislila na Ilićeve centimetre, već godine.

FOTO: Printscreen/Instagram/karleusastar

Velja Nevolja, kriminalac, navodno bio povezan sa Mitrovićem, ali i sa Prasetom 

Glavna tema ove svađe svakako je Velja Nevolja, ili Veljko Belivuk, ozloglašeni kriminalac kojem se sudi za teška ubistva.

Mitrović i Prase međusobno optužuju jedan drugoga za dugovanja koja navodno imaju prema ovom kriminalcu i njegovom klanu.

Mitrović navodi da se Prase družio sa Veljom Nevoljom, te da ga je Velja Nevolja reketirao, kao i da je u jednom trenutku  bio „gepekovan“. Rekonstrukciju događaja je prikazao u svom dokumentarnom filmu.

Prase negira ove optužbe i tvrdi da je Mitrović taj koji Velji Nevolji duguje novac za kokain.

U sve je umešan i sin Željka Mitrovića, Aleksandar Mitrović.

Foto: Printscreen/YouTube

Aleksandar Mitrović i preteće poruke

Jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, ranije je u svom video obraćanju optužio Aleksandra Mitrovića da je bio blizak sa Veljkom Belivukom.

Osim toga, tvrdio je i da mu sin vlasnika Pink Media Group duguje novac, usput pokazujući poruke koje mu je navodno slao preko zajedničkog prijatelja, a u kojima govori o dugovima. Mitrović mlađi navodno je pisao prijatelju Bake Praseta, govoreći da će „morati da stoji iza svojih reči“, te da bi „sve rešili, samo da je rekao“.

Baka Prase je u poslednjem segmentu jednog od svojih obraćanja podsetio na Andreu Bojanić, devojku koju je 2013. godine usmrtio Mitrovićev sin.

Mitrović je potom odgovorio saopštenjem.

„Bogdane, pokaži sada koliki si muškarac i izađi na crtu“, poručio mu je u saopštenju.

Aleksandar Mitrović i Baka Prase Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/YouTube/Baka Prase

Olivera Zekić zauzela stranu Željka Mitrovića u sumanutom i groznom ratu s jutjuberom

Nakon što smo je upitali da li će REM da reaguje, Olivera Zekić, predsednica Saveta REM (Regulatorno telo za elektronske medije) odbila je da odgovori na pitanje od javnog značaja, rekavši „sa Vama nemam nameru da razgovaram, je l treba da vam crtam?“.

Nakon što je odbila da odgovori na pitanje portala Nova.rs, te u tekstualnoj poruci napisala „sa Vama nemam nameru da razgovaram, je l treba da vam crtam?„, Olivera Zekić je dala izjavu za „Danas“, navodeći da će se detaljnije uključiti u sukob Mitrovića i Ilića „nakon što se vratim sa odmora“.

„Smatram da je od izuzetnog javnog interesa razotkriti društvene anomalije, među kojima je i ta koja se predstavlja kao Baka Prase i ne vidim ništa sporno u emitovanju takvog kontenta, niti zloupotrebu javnog prostora na navedenoj televiziji sa nacionalnom pokrivenošću. Uostalom, kao što je rekao novopostavljeni predsednik skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje, gdin Siniša Kovačević, razmišljaću o tome kad se vratim sa odmora“, poručila je Zekić za „Danas.“

Olivera Zekić je ovakvom izjavom ponovo stala na stranu Željka Mitrovića, što je činila i ranije, uprkos tome što Savet REM treba da bude nezavisno telo i da sankcioniše medije koji krše etičke kodekse i medijske zakone, a koriste javno dobro (nacionalnu frekvenciju).

Olivera Zekić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

BONUS VIDEO: Duel Željka Mitrovića i Sava Manojlovića

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)