Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.
Popularni pevač češće je u kuhinji nego na bini, a za to ima jak razlog.
Pevač Milan Dinčić Dinča jedan je od onih muškaraca koje bi svaka žena poželela kada je u pitanju kulinarsko umeće.
Poznato je da Dinča uživa u kuvanju i da je veliki majstor u pripremi pojedinih specijaliteta.
„Ja guglam recepte i spremam od namirnica koje u tom momentu imam u stanu. Volim da spremam nešto ekonomično, da ne košta puno, ali da se uz pomoć nekih trikova napravi da bude ukusno i da zasiti. U poslednje vreme omiljena namirnica su mi leblebije, imaju da se kupe sirove u zdravoj hrani, a ima da se kupi i u marketima kuvana u konzervi, tako da od nje pravim namaz humus.
„Stavim u tučak te kuvane leblebije, tahini, namaz od susama, jednu kašiku, stavim senf, ako je post, stavim maslinovo ulje , biber, so, kulmin, malo limuna, peršuna, belog luka i to se sve tuc, doda se malo vode da to bude kao pašteta i to je jako ukusno i može da se drži u frižideru 3, 4 dana“, ispričao nam je Dinča, a onda otkrio i kako sprema pljeskavise od povrća:
„Volim da spremam pljeskavice od povrća. Skuvaju se 2, 3 krompira, jedna šargarepa, grašak, kukuruz i sve to gnječim viljuškom, pa dodajem samlevene ovsene pahuljice i može da se doda tahini. Oblikuju se pljeskavice, uvaljam ih u prezlu i na pek papir u rernu kratko da porumene i da se stegnu, budu kao burgeri i može da im se doda soja sos“.
BONUS VIDEO: Dinča o Konstraktinoj pesmi