Svetlana Kitić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Bivša rukometašica nedavno je otvorila pekaru na Novom Beogradu.

Svetlana Kitić u pekari koju je otvorila radi zajedno sa ćerkom, a pored pekarskih proizvoda kod nje se mogu naći i kuvana jela.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je sama naglasila u ovaj posao ušla je iz dosade:

„Krenula sam u ovaj posao jer mi je bilo dosadno. Iz sporta sam izašla prezasićena, u rukometu sam bila 45 godina i pauze sam pravila samo kad sam rađala decu. Loptu više nisam mogla da pogledam. A i htela sam da se odmorim. I odmarala sam se, a korona je produžila odmor. Nakon sportske karijere, želela sam da radim nešto. Moj kum Radivoje Korać rekao mi je da otvara pekaru sa još dvojicom saradnika i pozvao me da budem četvrti partner. Prihvatila sam. Radila sam, prodavala peciva i kruna s glave mi nije pala, jer ipak sam ja krunisana kraljica. Svidelo mi se. Ništa mi tu nije bilo strano. Radilo se dosta, ali bila sam u kontaktu s ljudima, što mi je prijalo jer sam oduvek timski igrač. Kada se ta naša četvorka razišla, uz pomoć drugog prijatelja, Gagija, iznajmila sam prostor i otvorila svoju pekaru. Samo kvalitet je važan. Nikada ne bih davala proizvode od juče. Nisam ni skupa. Burek se sviđa mušterijama. Imam stalnu klijentelu. Ne planiram da se obogatim od pekare, niti to mogu.“

Svetlana je na početku radila sama, a potom je dobila pomoć, kako kaže ljudi često ne mogu da veruju da ih poslužuje Svetlana Kitić.

„Sada imam i kuvaricu Cacu i u pekari nudimo i gotova jela. Čujem ljude kako govore: ‘Ne mogu da verujem da me služi Ceca Kitić’. Ja ne služim već prodajem pecivo i kažem: ‘Izvolite.’ A šta i ako služim? Bila sam najbolja na terenu, ali nikad nisam živela niti živim za prošlost. Decu sam vaspitavala da se ne živi od stare slave. Idem danas misleći na sutra i ne obazirem se na juče. I uživam u svom poslu.“

Bivša rukometašica ima troje dece, najstariji sin Nikola radi na aerodromu, najmlađa ćerka Sandra živi u Nemačkoj, dok sa Marom radi u pekari.

„Mara mi pomaže u pekari, a Saška od 18 ne živi sa nama već je odlučila da bude samostalna. To je bio naš dogovor u kući. Ko želi, može da se osamostali kad napuni 18 i da živi svoj život, ne na račun mame. Mama je tu da pomogne. A ako odlaziš, moraš da se snađeš. Ukoliko ostaješ sa mamom, onda pravila moraju da se poštuju jer kod mame živiš na ‘all inclusive’. I Nikola je rano otišao od kuće, dok je Mara najviše vezana za mene. Često joj kažem: ‘Ajde, Maro, udaj se, daj mi malo prazan stan, da mama živi malo.’ Ona za mene kaže da sam Alisa u zemlji čuda, da sam retro, da previše verujem ljudima i da neko, ona, mora da me čuva. Kada ona radi u pekari posle podne, a ja sutradan ujutru, ostavi mi poruku: ‘Mama, volim te’ ili   ‘Želim ti divan dan'“, ispričala je Kitićeva za „Gloriju“.

BONUS VIDEO: Milica Dabović o maltretiranju

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (6)