Foto: Kristin Callahan / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prvi promo poster za drugi deo Džokera - u kojem glavnu ulogu tumače Hoakin Finiks i Lejdi Gaga - konačno je objavljen danas.

„Svet je scena“, glasi slogan ispisan preko postera.

Prvi trejler za film biće objavljen 9. aprila ove godine.

View this post on Instagram

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Nastavak filma nosi naziv „Joker: Folie à Deux“, a potvrđeno je ranije da je u pitanju mjuzikl. Prema informacijama koje su nedavno preneli američki mediji, na filmu će se naći obrade drugih velikih pop hitova i muzičkih klasika koje su producenti odabrali zajedno sa Lejdi Gagom, pop zvezdom koja ovde tumači glavnu ulogu.

PROČITAJTE JOŠ

Ne samo da je nastavak filma Džoker – reditelja Toda Filipsa, koji je osvojio Oskara, jedan od najiščekivanijih ove godine, već se i budžet skoro utrostručio, uključujući isplatu od 10 miliona dolara za glumicu i pop ikonu Lejdi Gagu koja je jednom nominovana za Oskara u kategoriji najbolje glumica, a i uzela jednog Oskara za najbolju originalnu pesmu na filmu.

Originalni Džoker, objavljen 2019. godine, imao je budžet od 55-70 miliona dolara, što ga čini mnogo, mnogo nižim od tipičnih nekoliko stotina miliona budžeta za filmove o superherojima. Nastavio je da zaradi preko milijardu dolara, što ga čini prvim filmom sa ocenom R koji je to uradio.

Sada će samo reditelj Filips i glavne uloge Hoakin Feniks i Gaga zaraditi 50 miliona dolara od projekta, što je skoro jednako celom budžetu prvog filma. Lejdi Gaga je navodno plaćena 10 miliona dolara, a kaže se da će Feniks i Filips dobiti po 20 miliona dolara za rad na filmu.

Joker: Folie a Deux je izuzetno ambiciozan projekat reditelja Filipsa. Ne samo da bi film trebalo da istražuje haotičan i uvredljiv odnos između Džokera i Harli Kvin, već će to biti i mjuzikl – a Gaga je radila originalnu muziku za film. Prema insajderu, „Džoker 2 više liči na Zvezdu je rođena nego na bilo koji drugi superherojski film“, a troškovi proizvodnje komplikovanih muzičkih numera podigli su budžet na 150 miliona dolara.

Interesantno je to da je Gaga bila upravo zvezda filma „Zvezda je rođena“, za koji je i tada radila muziku i dobila Oskara za najbolju originalnu pesmu „Shallow“, a Tod Filips je bio producent i tog filma, kao što je sada reditelj nastavka Džokera.

Hoakin Finiks je takođe uzeo Oskara za svoj lik u Džokeru 2019. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar