Bikovića optužili da podržava Aleksića: Sve rade za profit

Showbiz 20. jan. 202108:56
Podeli:
Miloš Biković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Sramota me je kad Mileninim i mojim prijateljima u Rusiji moram da objašnjava ovo", napisao je, između ostalog, na društvenoj mreži Tviter glumac Miloš Biković, reagujući na navode pojedinih medija da je zajedno sa glumcima Vukom Kostićem i Viktorom Savićem "pravio žurku" za Miroslava Miku Aleksića.

„Sramota me je kad Mileninim i mojim prijateljima i kolegama u Rusiji moram da objašnjavam ovo… kako vi, od ovako teške i emotivne situacije, svojim lažima, pravite blato i dno. Sve biste pogazili za malo profita. Sramota me je nekih medija. Velika sramota“, napisao je popularni glumac.

Biković je prethodnog dana putem svog Instagram naloga javno pružio podršku glumicama Mileni Radulović i Ivi Ilinčić, koje su u svojim ispovestima javno iznele da su žrtve seksualnog zlostavljanja Miroslava Mike Aleksića, kod koga su pohađale časove glume.

Pročitajte još...

Od subote uveče, kada je Aleksić i priveden, u javnost je izašlo još nekoliko polaznica njegove glumačke škole, koje su bezrezervno podržale Milenu, i izrazile duboko saosećanje sa užasima kroz koje je prošla, ali iznele i svoja negativna iskustva sa Mikom Aleksićem.

Jedna od njih je i glumica BDP -a, Iva Ilinčić, koja je zajedno sa Milenom i još par devojaka, prijavila Aleksića policiji. Ona je u svojoj ispovesti za “Blic” iznela da je i sama doživlljavala seksulano uznemiravanje od strane Aleksića, više puta, iako na sreću nije bila i žrtva silovanja. Ona između ostalog detaljno potkrepljuje svedočenje Milene Radulović u vezi sa građenjem kulta ličnosti koji je Aleksiću, prema njihovim rečima, svojstven.

Miroslavu Miki Aleksiću je juče, nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu određen pritvor do 30 dana.

Pročitajte još...

Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje 8 krivičnih dela Silovanja iz čl. 178 KZ i 7 krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje iz cl 183 KZ na štetu 6 oštećenih, od kojih je jedna maloletna, dok su prema ostalim oštećenima radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Iako je policija najpre saopštila da je Aleksić krivična dela činio od 2012. godine, tužilaštvo navodi da je reč o ranijem periodu, odnosno još iz 2008. godine.

Inače, Aleksić je ranije na saslušanju rekao da nije počinio krivično delo, kao i da ne zna zašto su pomenute devojke to ispričale.

Podsetimo, Aleksića je prijavilo više devojka za silovanje i seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović. U potresnoj ispovesti ispričala je da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61.

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h.

Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar