Milena Radulović Foto:N1

"Ja trenutno ne želim preterano medijsko eksponiranje na ovu temu. Moje je bilo da ne ćutim. Ali ja nisam sama, tu su i te divne devojke, ovo ne sme postati samo - on i ja. Nadam se da će i ostale žrtve progovoriti javno", istakla je poentu glumica Milena Radulović u kratkoj izjavi za Nova.rs nakon svoje ispovesti kojom je ohrabrila mnoge žene i devojke da ustanu i progovore o seksulanom zlostavljanju koje trpe. Istovremeno, Milena je sprečila da neka druga devojčica prođe torturu u školi Mike Aleksića.

PROČITAJTE JOŠ

Od subote uveče, kada je Aleksić priveden zbog sumnje da je seksualno zlostavljao nekoliko učenica svoje glumačke škole, u javnost je izašlo još nekoliko njegovih polaznica, koje su zdušno podržale Milenu. One su izrazile duboko saosećanje sa užasima kroz koje je mlada glumica prošla, a i iznele svoja negativna iskustva sa učiteljem Miroslavom Mikom Aleksićem.

Jedna od njih je i glumica BDP -a, Iva Ilinčić, koja je zajedno sa Milenom i još par devojaka, Aleksića prijavila policiji. Ona je u svojoj ispovesti za „Blic“ iznela da je i sama doživlljavala seksulano uznemiravanje od strane Aleksića, više puta, iako na sreću nije bila i žrtva silovanja. Ona između ostalog detaljno potkrepljuje svedočenje Milene Radulović u vezi sa građenjem kulta ličnosti koji je Aleksiću, prema njihovim rečima, svojstven.

“Govorio je da su deca mali ljudi, a nama je prijalo kad čujemo: ‘Vi ste samostalni, ovo je nešto samo vaše’. Poništavao je roditelje i njihovu ulogu, ali tada nam to nije delovalo sporno”, ispričala je glumica u svojoj ispovesti, te detaljnije objasnila kako Aleksićeva monstruozna mreža zapravo funkcioniše.

PROČITAJTE JOŠ

“Najstrašnije je što je teren pripreman godinama, od ranog detinjstva, od strane jednog monstruma, a devojke koje su sa mnom i ja ne možemo da dozvolimo da neko proživi ono što smo mi. Ovo nije osveta, iako je i ta faza u meni postojala, ali je davno završena. Sve mi, žrtve Miroslava Aleksića, ulazimo u ovo zato što je nedopustivo da se više i dan ćuti. Neke devojčice, rođene 2003. ili 2004. godine, upravo prolaze kroz takvu vrstu torture”,  ispričala je Milena, pa ohrabrila i ostale devojke koje su na bilo koji način bile žrtve Mikinog seksualnog zlostavljanja da slučaj prijave nadležnima:

“Nadam da će se same javiti i sve prijaviti. Mnoge su sada majke i bolje razumeju da silovanje dece mora biti zaustavljeno. Ne samo ovo, nego i svako drugo silovanje. Mi ne govorimo o čoveku koji je nedavno po Tijaninom zakonu osuđen na doživotnu robiju, hvala bogu, gde je jasno da je čovek klinički slučaj i psihopata koji ima mozga samo da zakolje. Ovo je monstruozna mreža, inteligentno sklopljena u najvišem krugu društva, od najranijih godina upakovana u najplemenitije forme umetnosti i religije čoveka koji, korak po korak, zna šta radi i s predumišljajem dolazi do cilja. A taj cilj s predumišljajem je silovanje maloletnih devojaka”, ispričala je ona.

“Neizmerno sam ponosna što devojke i ja posle određenog vremena zajedno stajemo ovome na put. Ovo nije ‘Me too’ pokret, apelujem da govorimo o silovanju maloletnih lica, monstruozno izmanipulisanih od strane narcisoidnog psihopate, koje je Aleksić pripremao za čin odmalena. Moje obraćanje javnosti usmereno je na podršku svim prethodnim žrtvama (a ovo traje 35 godina) da se jave tužilaštvu, bez straha, jer će naići na profesionalan rad i pristup. Ono je takođone usmereno i na sve žrtve bilo kakvog seksualnog uznemiravanja ili silovanja. Niste same, nijedna devojčica, devojka ili žena ne sme da proživi, ili ne daj bože proživljava bilo šta slično”, rekla je Milena Radulović.

Miroslavu Miki Aleksiću je juče, nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu određen pritvor do 30 dana.

Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje 8 krivičnih dela Silovanja iz čl. 178 KZ i 7 krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje iz cl 183 KZ na štetu 6 oštećenih, od kojih je jedna maloletna, dok su prema ostalim oštećenima radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Miroslav Mika Aleksić Foto:printscreen/Studio B/Agape

Iako je policija najpre saopštila da je Aleksić krivična dela činio od 2012. godine, tužilaštvo navodi da je reč o ranijem periodu, odnosno još iz 2008. godine.

Inače, Aleksić je ranije na saslušanju rekao da nije počinio krivično delo, kao i da ne zna zašto su pomenute devojke to ispričale.

Podsetimo, Aleksića je prijavilo više devojka za silovanje i seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović. U potresnoj ispovesti ispričala je da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61.

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h.

Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare