Podeli
Foto:Ivan Dinić/Nova S

Voditelj Ivan Ivanović javno je podržao glumice Milenu Radulović i Ivu Ilinčić koje su optužile profesora glume Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje, a u Mileninom slučaju i silovanje. Uz reči podrške, Ivanović je imao da napiše nešto za one koji čekaju da se istraga završi, tj. na one koji pokušavaju da stanu u odbranu Miroslava Mike Aleksića.

PROČITAJTE JOŠ

Poznati voditelj je na svom Tviteru objavio naslovnu stranu Blica, na kojoj je glavna vest ispovest glumice Ive Ilinčić, napisavši sledeće:

“Možda da čitaju ovi seratori što čekaju ‘rasplet’ i kraj istrage. Sramota. To je ono što osećam kao muškarac. Iz sto razloga, uglova, zbog ovih događaja, ljudi, komentara, ove dece koju znam, moje ćerke. Sramota”, napisao je Ivanović, te uputio reči podrške žrtvama:

“I divim se ovim devojkama, novoj generaciji žena kod nas”, napisao je Ivanović.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, glumica Beogradskog dramskog pozorišta, Iva Ilinčić, u iskrenoj ispovesti za “Blic” je otkrila da je prvi put, kako kaže, seksualno zlostavljao Miroslav Mika Aleksić kada je imala 17 godina, a onda je usledio period pauze do 18. godine, kada se nasilje, prema njenim rečima, nastavilo.

“Pre nekih godinu dana prvi put sam sebi rekla: ‘Ne, Iva! Mika te nije čeličio za glumu, nije te kao glumicu testirao, nego te je zlostavljao. Veoma te je zlostavljao! I zlostavljao je mnoge druge. I zlostavljaće. Neće se nikad zaustaviti’”, ispričala je mlada glumica u iskrenoj ispovesti za pomenuti list, te dalje objasnila lično iskustvo i psihičku torturu kroz koju je prolazila u školi Miroslava Mike Aleksića.

“Nisam silovana, srećom nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano seksualno uznemiravana. Šest godina sam ćutala, negirala, nikom nisam govorila, bukvalno nikome. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: ‘Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svet reditelja, producenata’. Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorisala sam. A onda sam priznala sebi, što je bio ogroman korak”, rekla je između ostalog ona.

Miroslav Mika Aleksić Foto: Printscreen/RTS

Miroslavu Miki Aleksiću je juče nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu određen pritvor do 30 dana. Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje 8 krivičnih dela Silovanja iz čl. 178 KZ i 7 krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje iz cl 183 KZ na štetu 6 oštećenih, od kojih je jedna maloletna, prema ostalim oštećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Iako je policija najpre saopštila da je Aleksić krivična dela činio od 2012. godine, tužilaštvo navodi da je reč o ranijem periodu, odnosno još iz 2008. godine.

Inače, Aleksić je ranije na saslušanju rekao da nije počinio krivično delo, kao i da ne zna zašto su pomenute devojke to ispričale.

Podsetimo, Aleksića je prijavilo više devojka za silovanje i seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović. U potresnoj ispovesti ispričala je da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61.

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h.

Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

BONUS VIDEO:

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar