Biković: Iva i Milena imaju svu moju ljubav i podršku

Podeli:
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Miloš Biković je putem svog Instagram naloga javno pružio podršku glumicama Mileni Radulović i Ivi Ilinčić, koje su u svojim ispovestima javno iznele da su žrtve seksualnog zlostavljanja Miroslava Mike Aleksića, kod koga su pohađale časove glume.

PROČITAJTE JOŠ

Biković je u svom izlaganju između ostalog naveo da su mu i Ilinčić i Radulović bliske, te podstakao sve žene koje su doživele slično iskustvo da slučaj prijave.

„Milena je moja prijateljica. Moja hrabra prijateljica, i to sam oduvek znao, i kad sam je gledao na ispitima na FDU i dok smo radili u Rusiji zajedno. Iva je divna mlada umetnica, iz moje pozorišne kuće, bio sam asistent na njenoj klasi, i sad je pokazala koliko je zrela. Da se nije desilo u mom bliskom okruženju, mojim prijateljicama, mojim koleginicama, devojčicama koje sam gledao kako rastu u divne mlade žene i umetnice, verovatno nikada ne bih znao koliko to može da bude strašno. One znaju da imaju moju ljubav i moju podršku. Njih dve, i sve moje koleginice, ali i bilo koja žena koja se ikada našla ili će se naći u sličnoj situaciji. Nisi sama. Tiče me se“, napisao je Biković, pa dodao:

Foto: Instagram/Bikovic

„A svi oni koji broje glasove podrške, lajkove ili krvna zrnca – prave od ove teme ono što ona nikad ne sme da postane. Možda ne znaju šta rade, ne odobravam i ne učestvujem. Ovom prilikom želeo bih da ohrabrim i ostale žene koje su imale slično iskustvo da istupe i progovore.“

PROČITAJTE JOŠ

Od subote uveče, kada je Aleksić i priveden, u javnost je izašlo još nekoliko polaznica njegove glumačke škole, koje su bezrezervno podržale Milenu, i izrazile duboko saosećanje sa užasima kroz koje je prošla, ali iznele i svoja negativna iskustva sa Mikom Aleksićem.

Jedna od njih je i glumica BDP -a, Iva Ilinčić, koja je zajedno sa Milenom i još par devojaka, prijavila Aleksića policiji. Ona je u svojoj ispovesti za “Blic” iznela da je i sama doživlljavala seksulano uznemiravanje od strane Aleksića, više puta, iako na sreću nije bila i žrtva silovanja. Ona između ostalog detaljno potkrepljuje svedočenje Milene Radulović u vezi sa građenjem kulta ličnosti koji je Aleksiću, prema njihovim rečima, svojstven.

Miroslavu Miki Aleksiću je juče, nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu određen pritvor do 30 dana.

Miroslav Mika Aleksić Foto:printscreen/TV lica/RTS

Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje 8 krivičnih dela Silovanja iz čl. 178 KZ i 7 krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje iz cl 183 KZ na štetu 6 oštećenih, od kojih je jedna maloletna, dok su prema ostalim oštećenima radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Iako je policija najpre saopštila da je Aleksić krivična dela činio od 2012. godine, tužilaštvo navodi da je reč o ranijem periodu, odnosno još iz 2008. godine.

Inače, Aleksić je ranije na saslušanju rekao da nije počinio krivično delo, kao i da ne zna zašto su pomenute devojke to ispričale.

Podsetimo, Aleksića je prijavilo više devojka za silovanje i seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović. U potresnoj ispovesti ispričala je da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61.

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h.

Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar