Ukrajina rat Zaporozje ruski vojnici
Ukrajina rat Zaporožje ruski vojnici Foto:Tanjug/AP Photo

Ruska Pravda, poznata kao medij koji veliča lik i delo Vladimira Putina, piše o haosu do kojeg je došlo nakon što je Rusija mobilizovala nekoliko stotina vojnika i poslala ih na obuku u Belgorod i Taman. Medij koji inače služi kao ruski propagandni alat ovoga puta prenosi informacije koje ne idu u korist Putinu i ruskoj vojsci.

Kako navodi Pravda, vojnici 1. tenkovskog bataljona i 1. tamanske divizije nisu potpisali nikakve ugovore s ruskom državom. Dobili su strojnice, ali ne i vojne isprave. Mobilizacija ni na jedan način nije formalizovana, nisu otvoreni ni bankovni računi za plaće. Borci su poslati u šume gde već šest dana žive u rovovima koje su sami iskopali. Medij blizak Putinu objavio je ispovesti vojnika koji opisuju haos na ratištu, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ

„Nisu nam dali šatore, živimo u rovovima koje smo sami iskopali. U ovom trenutku nas je 400 ovde u Tamanu i ne planiramo da idemo nigde dok ne dobijemo pomoć od države“, rekao je jedan od mobiliziranih vojnika u Tamanu, a drugi je potvrdio da ništa bolje nije ni u Belgorodu:

„Ima nas 500-tinjak naoružanih, ali niko od nas nije pripojen nekoj jedinici, živimo već nedelju dana kao životinje bez logističke podrške. Nemamo apsolutno ništa, nikome ne trebamo i niko ne zove. Nismo prošli nikakav trening, sami sebi kupujemo hranu, da ne spominjem municiju.“

BONUS VIDEO Evo gde je započeo Putinov poraz u Donjecku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar