Princ Džordž i Džoni Tompson Foto:John Rainford / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Jedno od pitanja o kojima se naveliko raspravlja na društvenim mrežama u satima nakon krunisanja britanskog kralja Čarlsa i njegove supruge Kamile je - ko je zgodni muškarac u kiltu koji je s počasnim stranama hodao iza kralja? Od SAD do Australije, svi žele saznati više o visokom, stasitom "najzgodnijem tipu" na krunisanju ili u po drugoj varijanti "frajeru ugodnom za oko" iza kralja.

Elem, on je vojnik Džoni Tompson, odnedavno lični pratitelj kralja Čarlsa. On nije batler, ni sluga, nego kraljeva desna ruka u raznim situacijama, čovek koji se brine da se dnevni raspored kralja poštuje, ujedno i telesni čuvar i pomoćnik koji ga prati na javnim događanjima, dočekuje goste, pazi na stanje voznog parka… Na krunisanju je pazio da paževi, dečaci iz porodice kralja i kraljice rade sve kako treba, te da im, ako zatreba pomogne.

.

„Gleda li neko vojnika Džonija Tompsona… Mislim krunisanje?“, pitala je jedna korisnica Tvitera opčinjena stasitim oficirom, dok je druga dan pre samog događaja priznala da se unapred jako veseli što će imati prilike da vidi Tompsona tokom svečanosti krunisanja.

.

Iako su mnogi tamnokosog, 40-godišnjeg vojnika tek sad primetili, njegova istorija u kraljevskoj kući i veza s Vindzorima, traje godinama. On je, nakon što je diplomirao ekonomiju i međunarodnu politiku, otišao u vojsku, a 2006. godine postao je oficir. Radnik je kraljevskog domaćinstva, ali i oficir posebne vojne jedinice, kraljevske dvorske garde.

POGLEDAJTE JOŠ:

S kraljicom Elizabetom redovno je išao u njen voljeni dvorac Balmoral u Škotskoj, a imao je važnu ulogu i na poslednjem ispraćaju dugovečne vladarice. Nakon njene smrti, postao je Čarlsov lični pratitelj.

Za fanove zgodnog Džonija – među kojima su, recimo, žene koje priznaju da su došle na krunisanje ne da bi videle kralja, nego njega – najveće je razočaranje što je – oženjen.

Tompson je, naime, već 13 godina u braku, supruga Karolin je marketinška stručnjak, a imaju i četvorogodišnjeg sina.

BONUS VIDEO Čarls stigao na krunisanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare