Foto: Vlada Crne Gore

Predsednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović čestitao je Upravi prihoda i carina (UPC) na još jednoj uspešnoj akciji zaplene cigareta koje na cnom tržištu vrede oko tri milona evra.

Abazović je u Luci Bar obišao zaplenjene duvanske proizvode u Slobodnoj carinskoj zoni.

Kazao je da se neće stati i da je ranije rekao da je šverc cigareta klinički mrtav, ali da su ovo sada aktivnosti kojima se pokušava naneti šteta Vladi Crne Gore, prenose Vijesti.me.

Foto: Vlada Crne Gore

„Ovo je trka između dobra i zla“, kazao je dodajući da današnjom akcijom pokazuju da se neće povući ni milimetar.

Više od pet hiljada paketa cigareta zaplenjeno je u luci Port of Adria, a iz Vlade su sinoć saopštili da su zaplenjeni nelegalni duvanski proizvodi vredni nekoliko miliona evra.

Abazović je rekao da nakon njegovog obraćanja ispred Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) dobija informacije onih koji su se oslobodili.

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević rekao je da su cigarete zaplenjene u akciji „Tranzit“ koju sprovode duže od mesec.

PROČITAJTE JOŠ:

Objasnio je da je tranzit duvanskih proizvoda dozvoljen preko Crne Gore, ali da su i sada sprečili da se to zloupotrebi.

Milošević tvrdi da se protiv Vlade, a naročito onih članova koji rade na suzbijanju organizovanog kriminala, vodi hibridni rat.

Vlasnik cigareta je firma Atland šped, kazao je Milošević, dodajući da će partnerima i institucijama saopštiti imena.

Objasnio je da je roba stigla brodskim putem, a onda pokušana da se izveze u Srbiju, a potom su , kada im to nije pošlo za rukom, pokušali da ih „vrate na brod“, ali su one ostale u Luci.

Milošević je najavio akcije u narednom periodu.

BONUS VIDEO: Dritan Abazović opleo po Nenadu Čanku: Taj će sve da uradi za 500 evra

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar