Foto: gov.me

Podgorička Pobjeda objavila je fotografiju na kojoj se navodno vidi odlazeći premijer Crne Gore Dritan Abazović u kako se navodi, prisnoj komunikaciji sa Bojanom Lopičićem koji je 2021. uhapšen zbog članstva u kriminalnoj grupi koju su organizovali Stefan Đukić Mandić i Emil Tuzović.

Kako se navodi, Abazović i Lopičić su uslikani u jednom od objekata lanca ugostiteljskih objekata i pekara “Sicilia“.

Abazović, kako je navodno prikazano na fotografiji, sa pažnjom prati nešto što mu Lopičić pokazuje na mobilnom telefonu.

U društvu s Abazovićem je i njegova saradnica Ana Rašović. Ona je aktuelna šefica kabineta odlazećeg premijera, a u prethodnoj vladi u kojoj je Abazović bio jedini potpredsednik ona mu je bila savetnica, prenosi Pobjeda.me.

Zanimljivo je da je po dolasku na vlast, kao potpredsednik vlade Zdravka Krivokapića, sada odlazeći premijer Abazović, za savetnika za nacionalnu bezjednost imenovao bivšeg policijskog funkcionera Miodraga Lakovića, koji je, kako su mediji ranije prenosili, suvlasnik upravo lanca “Sicilia“.

Laković je posle samo 10 meseci podneo ostavku i napustio Abazovićev kabinet. Pobjeda nije uspela da dobije informaciju kada je tačno nastala fotografija koja je objavljena.

Abazović, piše list, voli društvo “opasnih momaka“, pa su osim fotografija sa kriminalcima, društvenim mrežama kružili snimci i slike odlazećeg crnogorskog premijera i sa pripadnicima crkvenih bratstava…

M portal ekskluzivno je, podseća se, 10. avgusta objavio izolovanu “Skaj“ komunikaciju u kojoj pripadnici jednog od najozloglašenijih balkanskih mafijaških klanova – škaljarskog dogovaraju nabavku i poklanjanje kriptovanih telefona za Abazovića, koji je u vreme njihove prepiske bio potpredsednik Vlade i koordinator svih službi bezbednosti, prenosi Danas.

Foto: gov.me

U prepisci od 30. decembra 2020 jedan od kriminalaca piše da Abazović „traži četiri kripte“ i to „Preko Boža“, „advokata, što je bio“ i kaže da „pita koliko su para 4kripte oće da plate“, na šta mu sagovornik odgovara: „treba ih častiti to“.

U to vreme Božo Milonjić je bio generalni sekretar Vlade Zdravka Krivokapića.

Već 11. avgusta oglasilo se Specijalno tužilaštvo navodeći da „nisu pronađeni dokazi da su članovi organizovane kriminalne grupe obezbedili telefon sa aplikacijom ′Skaj′ za premijera Crne Gore Dritana Abazovića, niti da je on komunicirao sa njima“. Istakli su i da ništa ne ukazuje da je Abazović, dok je bio potpredsednik Vlade, koristio kriptovani mobilni telefon.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada se oglasio Abazović koji je kazao da je telefon dobio od prijatelja iz javne administracije koji nije član kriminalne grupe.

“Nikad ga nisam koristio, jer je za mene komplikovan, rekao sam policiji da ga posedujem, sve ostalo su nebuloze”, rekao je on.

I u Skupštini je u maju, na premijerskom satu, saopštio da kriptovan telefon ima “jako kratko“, te da mu se “nije svideo način na koji se upotrebljava“.

“Kriptovan telefon nije protivzakonit, niti „Skaj“ aplikacija”, rekao je on tada.

BONUS VIDEO: Dritan Abazović opleo po Nenadu Čanku: Taj će sve da uradi za 500 evra

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar