Foto: gov.me

Morao sam da iskažem putokaz šverca cigareta u Crnoj Gori, govorio sam o operativnin podacima i očekujem da tužilaštvo utvrdi da li je to tačno ili nije, rekao je predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović nakon davanja izjave u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

On je novinarima kazao da je zadovoljan i da tužiocima treba vremena. Rekao je da je govorio o periodu od tri, četiri godine.

Abazović je oko devet sati došao u zgradu (SDT), gde je navodno, tužiocima predao pripremljenu dokumentaciju i izneo šemu šverca cigareta u Crnoj Gori, šemu povezanih lica i kompanija, o čemu je ranije govorio i u Skupštini, prenosi Vijesti.me.

Foto: gov.me

Abazović je u intervjuu Vijestima u petak 2. septembra najavio da će dostaviti dokumenta i šemu kako se to radi, navodeći da je neke od tih dokaza tužilaštvo imalo i ranije, ali da ništa nije urađeno.

Abazović je o tome govorio u Skupštini 19. avgusta prilikom rasprave o poverenju njegovom kabinetu.

Abazović je nakon davanja izjave u SDT ponovio i da je njegova Vlada pala i zbog rasvetljavanja ubistva glavnog i odgovornog urednika lista „Dan“ Duška Jovanovića, dodajući da sa tim ubistvom imaju veze oni koji su uključeni u šverc cigareta.

PROČITAJTE JOŠ:

Rekao je da će svaku stvar koju treba izneti u javnost, dodajući da je pokušao da radi i sa Milivojem Katnićem, ali da je odmah video da tadašnji glavni specijalni tužilac (GST) neće da radi.

Kazao je da ministar odbrane Raško Konjević nikada nije, od kada je na ovoj poziciji, pomenuo korupciju, ali da svakodnevno pominje Rusiju, Srbiju, četnike i Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC).

„Konjević nije sazvao nijednu sednicu Biroa za operativnu koordinaciju“, rekao je Abazović.

BONUS VIDEO: Dritan Abazović opleo po Nenadu Čanku: Taj će sve da uradi za 500 evra

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar