Foto: Printscreen/FoNet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za ruske RIA Novosti da razgovor sa njegovim ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim na marginama samita Evropske političke zajednice nije promenio stav Srbije o sankcijama Rusiji.

„Imali smo korektan razgovor, ali odluku o sankcijama donose građani Srbije preko svog rukovodstva, a mi smo odluku doneli u martu 2022. godine i utvrdili svoj stav. Srbija vodi svoju politiku, Srbija je nezavisna i poštuje svoje interese“, naveo je Vučić, prenose RIA Novosti.

Predsednik Srbije istovremeno nije odgovorio na pitanje da li je Zelenski zamerio odluku Beograda da ne podrži sankcije prema Rusiji.

Pročitajte još:

„Svi su skočili jer sam razgovarao sa Zelenskim. A zašto se ne sastati sa osobom koja ne priznaje Kosovo? Svi ​​žele da se Srbija ponaša ekstremno. Ako bude potrebno, ja ću biti jedini koji će ostati da ih zaštitim“, rekao je Vučić.

Podsetimo, Vučić je više puta izjavljivao da će Srbija nastaviti sa politikom vojne neutralnosti i da će pokušati da izdrži „koliko bude mogla“ bez uvođenja sankcija Rusiji. Sukob u Ukrajini, prema njegovom mišljenju, prerasta u treći svetski rat, a zapadne zemlje pojačavaju pritisak na Srbiju zbog odbijanja da podrži antiruske mere.

BONUS VIDEO Vučić je u prednosti toliko koliko je Kurti neodgovorniji od njega

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar