Foto: Printscreen YouTube/engin bozturk

Vođa seks kulta u Turskoj i teleevangelista Adnan Oktar, koji je držao islamske propovedi okružen oskudno odevenim mladim ženama, osuđen je na više od 8.500 godina zatvora zbog zlostavljanja dece, silovanja i prevare nakon ponovljenog suđenja.

On je prošle godine osuđen na 1.075 godina zatvora nakon što je proglašen krivim po deset odvojenih optužbi, uključujući seksualno zlostavljanje dece, vođenje kriminalne grupe, silovanje, ucenu, prevaru, političku i vojnu špijunažu i mučenje.

Ovu presudu je ranije ove godine poništio viši sud, no, nakon ponovljenog suđenja, Viši sud u Istanbulu juče je Oktara osudio na 8.656 godina zatvora, što je osam puta više u odnosu na njegovu prethodnu kaznu.

Oktar, koji se izjasnio da nije kriv, pozdravio je konačnu presudu, rekavši da je to „Božja volja“.

„Imamo puno poverenje u našu državu. Zadovoljni smo odlukom. Bog je doneo odluku. Ima dobrih dana u našim životima. Islam će dominirati svetom. Turska će takođe biti prelepa zemlja. Neka odluka bude korisna“, rekao je on, prenose turski mediji.

Nekoliko žena koje su od napustile kult rekle su na njegovom suđenju da su bile podvrgnute seksualnom ropstvu. Jedna žena je svedočila da ju je Oktar seksualno napao i da je terao žene da uzimaju kontraceptivne pilule.

Upitan zašto ima oko 69.000 kontracepcijskih pilula, koje je policija pronašla u njegovom domu, Oktar je rekao da se koriste za lečenje kožnih poremećaja i poremećaja menstrualnog ciklusa.

U januaru prošle godine Oktar je osuđen na više od 1.000 godina, a prvo suđenje je sadržalo jezive detalje i mučne optužbe za seksualne zločine, a Oktar je u decembru rekao sudiji da ima blizu 1.000 devojaka.

„Moje srce je preplavljeno ljubavlju prema ženama. Ljubav je ljudska vrlina. To je odlika muslimana“, rekao je on na drugom saslušanju u oktobru.

Inače, Oktar je prvi put privukao pažnju javnosti 1990-ih kada je bio vođa sekte koja je bila uhvaćena u više seksualnih skandala, a njegov televizijski kanal A9 počeo je da emituje 2011. godine i izazvao je brojne osude turskih verskih vođa.

Regulatorno telo za elektronske medije Turske kaznilo je Oktarov TV kanal i obustavilo emitovanje njegovih emisija u kojima je bio okružen ženama koje su bile podvrgnute estetskim operacijama i koje su bile poznate kao „mačići“.

***

BONUS VIDEO: Palma poslao prostitutku ambasadoru u sobu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar