Vladimir Solovjev
Vladimir Solovjev Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Izbori u SAD bili su vruća tema i u Moskvi. Uvereni da dolazi takozvani "crveni talas", odnosno velika pobeda republikanaca, ruski propagandisti požurili su preuzeti zasluge za nju. Tako je u utorak Putinov glavni propagandista Vladimir Solovjov publici čestitao "dan uplitanja u američke izbore".

Vladimir Solovjov započeo je u sredu emisiju Veče s Vladimirom Solovjovom rečima: „Večeras smo planirali potpuno drugačiji program. Hteli smo da razgovaramo o američkim izborima, ali onda smo dobili vesti iz Hersona.“

Ipak, u glavama propagandista Kremlja sve je to povezano. Solovjov je nastavio sa spekulacijom kako bi povlačenje, da je bilo najavljeno samo dan ranije, možda pomoglo Bajdenu i demokratama: „[Povlačenje] je najavljeno nakon 8. novembra, tako da ne bi uticalu na izbore u SAD“.

U emisiji 60 minuta voditeljka Olga Skabejeva pitala je jednog od svojih stručnjaka: „Kako je našim momcima u Americi?“ Politolog Vladimir Kornilov je uz smeh pojasnio: „Naši republikanci.“

Dmitrij Abzalov, direktor Centra za strateške komunikacije, primetio je da je ishod bio puno drugačiji od predviđanja: „Čak su i demokrati predviđali crveni talas koji će sve pokositi, ali se pokazao prilično skromnim“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar