Foto:social media / WillWest News / Profimedia

Ukrajina je izvela jedan od najvećih napada bespilotnim letelicama na Moskvu.

Ipak, ruske protivvazdušne snage oborile su najmanje deset dronova, izvestio je gradonačelnik Podolska, grada koji se nalazi 38 kilometara južno od ruske prestonice.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sistemi protivvazdušne odbrane nastavljaju da neutralizuju napade neprijateljskih letelica. Neki od dronova su uništeni iznad Podolska. Ovo je jedan od najvećih napada na Moskvu bespilotnim letelicama do sada. Nastavljamo da pratimo situaciju“, napisao je gradonačelnik Sergej Sobjanin na Telegramu, prenosi N1 Zagreb.

Za sada nije prijavljeno da ima povređenih, niti je prijavljena šteta, dodao je Sobjanin.

U poslednjih nekoliko meseci, Ukrajina je više puta slala jedan ili dva drona ka Moskvi, ali bez značajnih posledica, ali se čini da je ovaj poslednji napad najznačajniji.

Inače, ruski zvaničnici retko pružaju potpune informacije o napadima, često izveštavajući samo o bespilotnim letelicama koje su oborene od strane njihovih protivvazdušnih snaga, navodi Reuters.

Napad na Moskvu deo je šireg ukrajinskog napada dronovima, primetili su ruski zvaničnici, dodajući da je sistem PVO zaustavio 18 dronova iznad regiona Brjansk na jugozapadu Rusije, kao i nekoliko dronova u drugim regionima. Međutim, ni u jednom od tih slučajeva nije zabeležena šteta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar