Otac Aleksandar i ubijena Vanja Foto: Printscreen/skopje1.mk/Министерство за внатрешни работи

Vrhovni sud Severne Makedonije je ukinuo zatvorski pritvor Aleksandru G, ocu ubijene 14-godišnje devojčice Vanje, i odredio mu meru kućnog pritvora.

„Suočen sam sa apsurdnim optužbama. U trenucima kada nisam mogao da ispustim ni glas, ni suzu, optuživali su me u policijskoj stanici za stvari koje mi nisu jasne i koje ne razumem. Želeo bih da saznam identitet ljudi koji su ovo uradili i svi su podjednako krivi“, rekao je Aleksandar, osumnjičen da je pomagao u otmici svoje 14-godišnje ćerke Vanje, koja je potom ubijena, prenosi Skopje1.

Foto: skopje1.mk

U međuvremenu, kako je istakao njegov branilac, advokat Vladimir Tufegdžić, porodična tragedija kroz koju prolazi njegov klijent je povećana, jer Aleksandar ne sme da viđa drugu ćerku.

Krajem novembra region je potresla vest o nestanku, a potom i ubistvu maloletne Vanje G. i Pančea Žežovskog iz Velesa. Za ubistvo je osumnjičeno pet osoba, dok se za prvoosumnjičenog Ljupča Palevskog čeka ekstradicija iz Turske, gde je pobegao nakon izvršenog zločina. Njemu uskoro ističe pritvor u Turskoj, a misterija koja je i dalje bez odgovora jeste zbog čega je i žrtvin otac, Aleksandar G. učestvovao u planiranju ćerkine otmice i šta je njegov motiv.

Vanja je 27. novembra oteta ispred zgrade u kojoj je živela. Vezali su je i ubacili u gepek. U zločinu su pored Palevskog, učestvovali Velibor Manev, Vlatko Kešišov, Bore Videvski i Vanjin otac Aleksandar G.

Aleksandar, otac ubijene Vanje Foto: KPU zatvor Skoplje; Printscreen/skopje1.mk

„Zgrabljena je iz unutrašnjosti zgrade, vezanih ruku i nogu u vreću za spavanje i ubačena u ‘citroen’. Ispred njih je bilo vozilo Kango. Izvedena je van Skoplja, nakon čega je ubijena, a auto je zapaljen“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Severene Makedonije Oliver Spasovski.

Prema preliminarnim informacijama, Vanju je Palevski ubio hicem iz pištolja, u predelu glave. Nakon ubistva, Vanjino telo je pokopano u ataru sela Gluvo, na mestu koje je mini-deponija.

POGLEDAJTE JOŠ:

Vanjin otac Aleksandar otkrio je grupi Palevskog kretanje tinejdžerke i tako pomogao u ćerkinoj otmici – rekao je kada će njegova ćerka izaći iz kuće i kada će biti sama. Motiv koji su mediji objavili bila je iznuda novca od Vanjine majke Zorice.

Oko sat vremena nakon što je Vanjina majka prijavila ćerkin nestanak isto je učinio i otac. Policija je nakon istrage otkrila da je bio uključen u otmicu, što je Aleksandar opštro negirao.

Takođe se spekuliše da je Aleksandar imao kockarske dugove, zbog čega je želeo da iznudi novac od Zorice. Prema rečima onih koji ga poznaju, Aleksandar je bio problematična osoba, kockar i narkoman. Potiče iz bogate porodice, otac mu je bio direktor firme i radio je u Poljskoj.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar