Foto: Printscreen/skopje1.mk;EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI; privatna arhiva;shutterstock

Frizer iz Velesa Panče Žežovski navodno je ubije od strane grupe Ljupča Palevskog Palča zbog automobila marke "citroen" i duga od 500 evra koji je imao prema jednom od članova grupe. Auto koji su mu ukrali nakon ubistva iskorišćen je za otmicu i ubistvo tinejdžerke iz Skoplja Vanje G. (14). I tako su se isprepletale sudbine Vanje i Pančea, koji se nikada nisu upoznali.

Negde oko 25. novembra, grupa na čelu sa Palevskim otela je fizera iz Velesa Pančea Žežovskog. Policija je krenula da istražuje slučaj njegovog nestanka, ali je ubrzo preokupirana drugim, komplikovanijim slučajem.

Kako će policija kasnije objaviti, Palevski i njegovi saradnici želeli su da ukradu auto Žežovskog. U pitanju je vozilo marke „citroen“. Zašto su ga zbog toga ubili, ostaje do danas nerazjašnjeno, mada policija sumnja da je jednom od otmičara dugovao 500 evra.

Foto: Facebook/Pance Zezovski

Misteriozno ubistvo

Nakon ubistva, za koje je glavni osumnjičeni Palevski, telo frizera Žežovskog zakopano je nedaleko od njegovog rodnog mesta.

Njegova porodica, prijatelji i komšije, kažu da ne znaju zašto ih je zadesila ova tragična sudbina. Prema njihovim rečima, Žežovski je bio miran, povučen, porodičan čovek koji se nije bavio kriminalom.

Zašto je postao žrtva Palevskog, možda će biti razjašnjeno kada osumnjičeni bude isporučen Severnoj Makedoniji iz Turske.

Foto:preuzeto sa Facebook.com/zorica.gjorcevska

Otmica Vanje

Automobil koji je ukraden od ubijenog Žežovskog, iskorišćen je za izvršenje još krivičnih dela. Naime, u dogovoru sa ocem tinejdžerke, Palevski je oteo maloletnu Vanju u ulazu zgrade u kojoj je živela.

Ona je tog jutra 27. novembra krenula u školu. Njena majka Zorica rekla je da je bila raspoložena i da nije bilo nikakvih problema. Majka je oko 10 časova prijavila nestanak tinejdžerke i medijima rekla da misli da je oteta.

Tada nije mogla da zna da je Vanja oko 10 već bila ubijena, kao ni da je njen otac Aleksandar učestvovao u otmici.

Otac Aleksandar i ubijena Vanja Foto: Printscreen/skopje1.mk/Министерство за внатрешни работи

On se, prema sumnjama policije, dogovorio sa Palevskim da podele novac koji će tražiti Vanjinoj majci za otkup. Zorica je pre nekoliko nedelja prodala stan i Aleksandar je to znao.

Vanji su stavljeni povez na oči, ruke su joj vezane, ubačena je u vreću, pa u „citroen smrti“. Samo tri sata nakon otmice, policija sumnja da je Palevski ubio tinejdžerku.

POGLEDAJTE JOŠ:

Zašto? Još uvek nema odgovora na to pitanje. Prema jednoj od terorija, otmičari su se uplašili da im je policija na tragu, pošto je majka odmah prijavila nestanak. Nepoznatno je da li su je uopšte zvali da traže otkup.

Nakon Vanjinog ubistva, „citroen“ za zapaljen kod sela Brazda, nadomak Skoplja. Telo tinejdžerke pronađeno je zakopano u blizini.

Ljupčo Palevski pobegao je u Beograd, pa u Tursku. Tamo je uhapšen i čeka se njegovo izručenje. Ostali osumnjičeni, među kojima je Vanjin otac, se nalaze u pritvoru i preti im doživotna zatvorska kazna.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar