Rade Milošević Foto: Vlada Crne Gore

Službenici Specijalnog policijskog odeljenja uhapsili su Rada Miloševića, u sklopu istrage o nestanku milionski vrednih paketa cigareta, saopšteno je Vijestima iz više izvora.

Doskorašnji šef Uprave prihoda i carina, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, slobode je lišen u Nikšiću, prenose Vijesti.me.

Milošević je privođen i početkom oktobra, ali je tada pušten nakon šestočasovnog zadržavanja u policiji.

Rade Milošević Foto: GOV.ME / B. Ćupić

Vijestima je rečeno da je tadašnji javni funkcioner satima pojašnjavao kako je u Upravi prihoda i carina tekao postupak čuvanja i spaljivanja oduzetih cigareta iz Slobodne zone Luke Bar, ali nije imao objašnjenje gde su i kako nestali paketi vredni gotovo milion evra.

Dritan Abazović i Rade Milošević Foto: GOV.ME / S. Matić

Iz SDT-a tvrde da u pećima nije spaljen broj cigareta popisan u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je deo oduzetih paketa završio u krijumčarskom lancu.

Uprava prihoda i carina organizovala je prvo uništavanje, 30. juna ove godine, u nikšićkoj privatnoj fabrici „Javorak“. U toj operaciji, mimo znanja Uprave policije, pred komisijom UPC koju je imenovao Milošević, uništen je deo ali nikada nije javno obelodanjeno koliko paketa.

Rade Milošević Foto: GOV.ME / S. Matić

BONUS VIDEO: Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar