Sanski Most, nesreća
Foto: TANJUG/AP Photo/Edvin Zulic

Tri osobe ubijene su danas u pucnjavi koja se dogodila u prostorijama Gimnazije u Sanskom Mostu.

Amel Kozlica, direktor Uprave policije Unsko-sanskog kantona izjavio je danas da je u prostorijama Opšte Gimnazije u ovom mestu jutros u 10.06 sati dogodilo trostruko ubistvo, a da je počinilac nakon toga pokušao da oduzme život i sebi i pritom zadobio teške povrede.

Kozlica je rekao da je zločin počinjen automatskom puškom, a da će motivi ovog trostrukog ubistva biti utvrđeni kriminalističkom obradom.  On je objasnio da oružje u zgradu nije uneto vidno i da je u Gimnaziji u trenutku ubistava bilo učenika.

Nije, međutim, ni potvrdio ni negirao da li su učenici bili u blizini prostorije u kojoj su se dogodila ubistva.

„Popravni ispiti su u toku, bio je određeni broj učenika u školi, to su dve zasebne zgrade, odnosno škole, koje su spojene i omogućen je prolazak iz jedne u drugu“, naveo je Kozlica.

Adnad Habibija, ministar unutrašnjih poslova USK novinarima je rekao da je ovo „crni dan za ovaj kanton“.

„Svi smo u šoku, neverici da se ovako nešto moglo dogoditi u Sanskom Mostu, koji je mirna sredina. Ali, građani ne treba da budu uznemireni, ovo je jedan izolovani slučaj koji je završio tragično“, rekao je Habibija. Naveo je da se po ovom pitanju mora institucionalno raditi da se nigde nikada ne ponovi.  “Policija drži sve pod kontrolom, nemojte biti u strahu. Uradićemo sve da se ovo nikada više ne bi dogodilo“, rekao je građanima Habibija.

PROČITAJTE JOŠ:

Faris Hasanbegović, načelnik Sanskog Mosta, rekao je da ne postoji opravdanje za ovakav čin.

„Čitavo jutro pokušavamo da shvatimo šta se desilo. Ubio je troje radnih kolega. Nadamo se i verujemo da će MUP USK ovo rešiti. Pozivamo građane da nikada ne uzimaju pravdu u svoje ruke, te da ako imaju neku nepravdu, da se obrate da to rešimo. Ne postoje reči kojim bi pomogli ožalošćenim porodicama. Iskreno se nadamo da se ovo više nikad neće ponoviti“, poručio je Hasanbegović.

Denis Osmanagić, ministar obrazovanja, kulture, nauke i sporta UKS istakao je da je tragedija u Sanskom Mostu sve pogodila, te da će ministarstvo pružiti svu neophodnu podršku porodicama.

„Sutra ćemo odrediti da li ćemo školsku godinu prolongirati ili ćemo krenuti normalno“, naveo je Osmanagić.  Nijaz Hušić, premijer Unsko-sanskog kantona, poručio je da očekuje da će istražne radnje potpuno rasvetliti događaj.

Sanski Most, nesreća
Foto: TANJUG/AP Photo/Edvin Zulic

„Koliko je to moguće, građani Sanskog Mosta ne bi trebalo da budu uznemireni“, poručio je Hušić. Inače, počinilac ovog zločina je domar Gimnazije u Sanskom Mostu Mehemed Vukalić. On je upao jutros naoružan automatskom puškom u tu vaspitno obrazovnu ustanovu, i ubio školskog direktora Nijaza Halilovića, profesorku engleskog Gordanu Midžan i sekretaricu Nisvetu Kljunić.

Vukalić je, nakon toga, pucao sebi u prsa, posle čega je hitno prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, gde je primljen u svesnom stanju.  U medijima su objavljene i fotografije Vukalića, za kojeg kažu da je bio miran i povučen čovek, te da je učestvovao u proteklom ratu. Oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je bio psihički labilna osoba, prenele su banjalučke Nezavisne novine. On se, navodi se, u nekoliko navrata žalio lokalnim novinarima kako je navodno izložen mobingu na radnom mestu. Ovaj događaj je duboko potresao javnost Sanskog Mosta, jer su svi ubijeni bili ugledni građani i omiljeni profesori.

Načelnik opštine Sanski Most, Faris Hasanbegović, kaže da je ovo događaj kakav se ne pamti u novijoj istoriji ovog grada.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar