Arthur Knight Foto:Andrew Milligan / PA Images / Profimedia

Sud u Edinburgu presudio je da je muškarac koji je uhapšen u škotskoj bolnici prošle godine zapravo američki begunac Nikolas Rosi.

Optuženi je kazao da se radi o grešci prilikom utvrđivanja identiteta i insistirao na tome da se zove Artur Najt, da je siroče iz Irske i da nikad nije bio u SAD-u. No tokom suđenja se utvrdilo da njegove tetovaže i otisci prstiju odgovaraju onima koje ima Rosi.

Optuženi se branio time da ga je neko tetovirao dok je ležao u nesvesti u bolnici kako bi mu smestio, a da su mu otisci uzeti na neadekvatan način, prenosi Index.hr.

Arthur Knight Foto:Tanjug/Jane Barlow/PA via AP

Optužen za silovanje i seksualni napad

Vlasti u SAD-u traže Rosijevo izručenje zbog optužbi za silovanje i seksualni napad. Tvrde da je lažirao svoju smrt i pobegao u Škotsku kako bi izbegao krivično gonjenje, piše BBC.

Uhapšen je prošle godine nakon što je osoblje bolnice „Kraljica Elizabeta“ na pacijentu koji se lečio od kovida-19 videlo tetovaže na koje je upozorio Interpol. Sada kreće saslušanje na kojem će se odlučiti hoće li Rosi biti izručen SAD-u.

Arthur Knight Foto:Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Rosi je američkim medijima 2019. rekao da ima kasni stadijum ne-Hodgkinovog limfoma i da ima još nekoliko nedelja života. Pojedini mediji kasnije su objavili da je umro u februaru 2020. godine.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar