Foto:Tanjug/AP Photo/Francisco Seco/Screenshot/Twitter/Ragıp Soylu @ragipsoylu

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu otkrio je danas identitet osumnjičene za jučerašnji bombaški napad, u kom je ubijeno šest osoba, a ranjeno njih 81. Prema njegovim rečima, u pitanju je Ahlam Albašir, koja je navodno htela da pobegne u Grčku.

Državljanka Sirije Ahlam Albašir navodno je ušla u Tursku pre nekoliko dana sa namerom da izvrši zadatak koji joj je poveren od strane Radničke partije Kurdistana (PKK).

Turska policija je saopštila da je ona priznala da je juče aktivirala eksploziv u najprometnijoj ulici Istanbula, kao i da je obučavala PKK.

Foto: Twitter/Ragıp Soylu

Navodno, nju je PKK obučavala za specijalnog obaveštajnog oficira i da je ilegalno ušla u Tursku preko Afrin-Idliba da bi preduzela akciju.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ona je sa još 21 osumnjičenim uhapšena jutros, u velikoj akciji policije. Hapšenje je potvrdio turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu, koji je naveo da se među njima nalazi i žena koja je juče označena kao glavni izvršilac napada u aveniji Istiklal.

Pored identiteta osumnjičene, turski ministar je saopštio i da bi ona uskoro pobegla u Grčku da nije uhapšena. Prema njegovim rečima, PKK je planirala njenu likvidaciju kako bi sprečila odavanje informacija.

BONUS VIDEO Hapšenje osumnjičenih za bombaški napad u Istanbulu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar