Foto: Shutterstock

Svetlana i Jurij Pantelenko iz Rusije udomili su medveda Stepana kada je bio star samo tri meseca. Mladunče su pronašli u šumi kako plače za majkom koju su ubili krivolovci pa su ga, kada su shvatili koliko je bespomoćan, odlučili da ga povedu kući.

Otad je prošlo već 20 godina, a Stepan je još s njima. Iako je težak više od 450 kilograma i visok preko dva metra, njihov medved ponaša se kao svaki drugi kućni ljubimac. Sa svojim udomiteljima sedi na kauču i gleda televiziju. Pomaže im i u zalivanju cveća, a jede 25 kilograma ribe, povrća i jaja dnevno. Svetlana i Jurij kažu da je Stepan vrlo nežan.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Pronašli su ga lovci dok je bio mali. Ostao je bez majke i bio je u vrlo lošem stanju. Vrlo je društven i jako voli ljude. Nije nimalo agresivan. Ima razne talente i obožava piknik“, otkrio je bračni par za Dejli Mejl.

Iako je ova životinja pripitomljena i nikad nije imala dodira s divljinom, i dalje ima svoje nagone. Jurij i Svetlana toga su svesni pa se prema Stepanu odnose s maksimalnim poštovanjem i znaju da im neće nauditi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar