Hrvatska policija
Hrvatska policija Foto:Shutterstock/lordzg

Splitska policija, ali i komunalne službe grada, od petka ujutru imaju dosta posla oko uvredljivih grafita protiv Srba i Jevreja koje neko piše po gradu. Isto se ponovilo i danas.

Tako su na zidu u Starčevićevoj ulici u samom centru grada danas crvenim sprejem ispisani grafiti „‘Juden raus’ i ustaško U s krstom“, piše Dnevnik.hr.

Policija je za grafite u Starčevićevoj saznala od novinara, pa je na teren poslala patrolu kako bi utvrdili kakvo je stanje na terenu.

Policija je u petak primila više dojava o neprimerenim grafitima po užem i širem centru grada. Tako su grafiti bili ispisani po zidu Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Peper Split“ u Vukovarskoj ulici, na zidu zgrade HNK na Cankarevoj poljani u centru grada, kao i na zidovima zgrada u Dubrovačkoj i Radničkoj ulici.

Na svim tim zidovima uglavnom su se pojavljivale iste uvredljive i preteće poruke upućene Srbima i Jevrejima kao i one koje velilčaju ustaše, ispisane plavom ili crvenom bojom.

Pročitajte još...

Deo grafita odmah je juče očistila komunalna služba grada, a deo sami građani na čijim su se zgradama pojavili uvredljivi grafiti.

Policiji bi u traženju počinioca ili više njih dosta mogle da pomognu kamere koje su postavljene na zgradama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare