Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zamenik predsednika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović jedan od mogućih kandidata te partije za predsednika države.

To je na radnom doručku sa novinarima danas kazao lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić.

Glasovima članova iz Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata, Državna izborna komisija (DIK) sinoć je odbila kandidaturu Spajića.

Da se prihvati kandidatura Spajića glasali su predsednik DIK-a Nikola Mugoša, Vladimir Čađenović (Demokrate) i Damir Suljević iz NVO Centar za građansko obrazovanje.

Milojko Spajic Ministar finansija i socijalnog staranja CG
Milojko Spajić Foto:Vlada Crne Gore/GOV.ME/S. Matić

Članovi DIK-a iz Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i Bošnjačke stranke bili su uzdržan.

„Moj najveći greh je što se ne snalazim u blatu. Nekome ko je polagao nadu u mene, ja se tom čoveku ili ženi izvinjavam. Želim da kažem sada istinu, kazao je između ostalog tokom radnog ručka sa novinarima lidre Pokreta Evropa sad.

On je na pitanje da li će Pokret Evropa sad predložiti drugog kandidata za predsednika ili će razmotriti ponudi Demokrata, odgovorio da imaju više opcija, „tu je gospodin (Jakov) Milatović“.

„Podli pazar svršiše u mraku, skrivala se osovina Mandić, Đukanović, Medojević, Petar Ivanović.“, rekao je na početku obraćanja Spajić.

POGLEDAJTE JOŠ:

On je kazao da se „sinoć videlo zašto nazadujemo u poglavljima 23 i 24 kada su jednom građaninu odbili kandudaturu.

Odluka da mu se odbije predlog predsedničke kandidature, kako je naveo, je „urađena prema ranijem dogovoru kada su videli šta pokazuju rezultati anketa“.

„Nisam iznenađen odlukom DIK-a jer su oni već izašli iz svoje nadležnosti kad su tražili podatke od druge države i to samo od jedne države“, naveo je Spajić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar