Milojko Spajić
Milojko Spajić Foto: GOV.ME/S. Matić

Meteorski uspjeh rođene Podgoričanke Saše Sredanović u oblasti sportske psihologije je bio povod da se o njoj u medijima praktično godinama pišu hvalospjevi i da navodna psihološkinja FK Barselona bude čak i gost na javnim servisima Crne Gore, Srbije, regiona...

„Fakenews tragač“ je onda objavio temeljno istraživanje koje je pokazalo da Sredanović nije radila u slovenačkim i španskim klubovima za koje je tvrdila da su je angažovali, te da su njene javno iskazane akademske reference izmišljene. Tragač je otkrio da odsjek za sportsku psihologiju na poznatom “Maastricht University of clinical psychology“, čijom se diplomom SS hvalila – ne postoji, piše Željko Ivanović u kolumni za Vijesti.

Iako je Sredanović tvrdila da govori sedam jezika, na njenom instagram profilu ili stranici, pogrešno je na engleskom ispisana njena navodna kvalifikacija.

Milojko Spajic Ministar finansija i socijalnog staranja CG
Milojko Spajić Foto:Savo Prelević/Vijesti.me

Za kraj, njena sestra Seka Sredanović, koja se predstavila kao PR menadžer, zaprijetila je tragaču tužbom da bi im onda i stigla, potpisana od advokata Miloša Zejakovića iz „Advokatske kancelarije Zejaković”. Ali avaj, tragač je utvrdio da na toj adresi ne postoji advokatska kancelarija, da ne postoji ni u registru Advokatske komore Beograda, a da na listi nema ni advokata pod tim imenom!

Zašto je sad važna famozna Saša Sredanović. Zato što slučaj Milojka Spajića neodoljivo počinje da liči na njenu priču.

Tri godine traje fama o ekonomskom čarobnjaku Mickeyu, koji od 250 pravi 450 eura, a od 450 uskoro i čitavu hiljadarku! Bez ozbiljne investicije i realne ekonomije. Onda se kao i kod Saše Sredanović dešava meteorski uspon, počinju intervjui u kojima čujemo priče o palim Francuskinjama, Indonežankama, Indijkama, Japankama, umjesto Barselone i Betisa pojavljuju se Goldman Saks i Black Rock, da bi se na kraju i ovdje javio “advokat spasilac”, koji se pisano zaklinje da je zaboravio da odjavi Spajića iz državljanstva?! Uz sve to, umjesto sestre Seke mali Milović prijeti medijima da ne čačkaju mečku bez potrebe, a glasačkim kutijama da će im se ponoviti Šavnik!

Opština Šavnik izbori Foto:Svetlana Mandić/Vijesti.me

A sve je krenulo bezazleno. Kao u slučaju Saše Sredanović. Kada je tokom Mundijala u Kataru istrčala na RTS pričom kako je Srbija jedina evropska reprezentacija bez psihologa, a da neke imaju čak i po tri. „Najobičnijom Gugl pretragom nisam uspio da pronađem takvu reprezentaciju i to je u meni probudilo sumnju”, objašnjava Stefan Kosanović, autor teksta i čovjek koji je objavio istinu o prevari decenije naše sugrađanke SS.

Kod Spajića se grudva zakotrljala par sedmica prije najave predsjedničke kandidature. Naime, gostujući u emisiji Načisto, nakon vrlo opuštenog prvog dijela intervjua, gdje je šamarao svakog na političkoj sceni, Spajić je najednom upao u konfuziju, frustraciju, skoro bijes, kada ga je Komnenić, dosta friendly čak, pitao za spekulacije oko nekretnina vezanih za njegovo ime. Direktno ili indirektno. Umjesto jasnih odgovora Mickey je počeo da se gađa eufemizmima i diskvalifikuje svakog ko posumnja u njegov karakter. S mukom je izustio da nema stan u Beogradu na vodi, a da je kuća u Kotoru vlasništvo njegove bivše djevojke. Sjutradan se, međutim, pokazalo da ga sa bivšom veže ne baš nebitna spona – zajedničko dijete.

I onda je krenulo premotavanje. Kao kada se loš glumac vraća po ko zna koji put da odigra neku scenu. Sama činjenica da Spajić saopštava neke važne detalje iz svoje biografije i imovnog stanja pod pritiskom i iznuđeno, kod svakog normalnog čovjeka, počela je da izaziva podozrenje i sumnju da u svemu nijesu čista posla. Tako je Spajić morao Medojeviću da prizna da je imao stan u BNV. Prvo predstavljen kao investiciono ulaganje, što znači – kupiš po povoljnoj ili cijeni u izgradnji, a prodaš po većoj, kada se zgrada završi. Par sati ili čitav dan smo vjerovali da je stvarno bilo tako. I to od 2018. do 2020, prije politike. Da bi se onda ispostavilo – ništa od investicije! Naime, Spajić je po istoj cijeni, kaže, prodao nekretninu svojoj bivšoj partnerki, istoj ovoj iz kotorskog slučaja. Zvuči logično, želi da pomogne budućem djetetu i njegovoj majci, da se ne pate u životu. Humano, svakako, ali ima osnova i za sljedeću sumnju – da li se radi samo o formalnoj promjeni vlasnika 2020. kako bi uoči ulaska u politiku Mickey izbjegao da u imovinskom kartonu navede pomenuti stan?!

Milojko Spajić Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Još se nije osušilo mastilo na „ujdurmi“ DPS i DF protiv nedužnog Milojka, do juče našeg Robina Huda, koji otima od tajkuna i mafije a dijeli siromašnima i poštenima, da bi onda palo novo svjetlo na kuću u Kotoru! Počev od cijene kuće do vlasništva. Spajić još nije javnosti ponudio valjane dokaze o porijeklu novca kojim je plaćena ta kuća, radi se o velikoj sumi od pola miliona eura?! Iako je vlasnik kuće njegova bivša djevojka, Milojko je kao političar, potencijalni predsjednik i otac njihovog djeteta dužan da razjasni sve dileme. I odgovori na sva pitanja. I time otkloni sve sumnje. Dakle, Spajić ili majka njegovog djeteta, moraju da dokažu porijeklo novca kojim su platili pomenutu nekretninu. To je pitanje morala u politici, to je pravna država i demokratija a ne ujdurma DPS-a i DF-a.

Ali tu nije bio kraj. Lider ES-a nije još izašao čistih ruku iz stana u BNV i kuće u Kotoru, a javnost je zatrpana novom „ujdurmom“ oko prebivališta. Opet je odgovor bio – premotavanje. U prvoj sceni Spajić kaže kako su to gluposti, u drugoj da kao i većina građana Crne Gore rado boravi u Srbiji, u trećoj da ima prebivalište ali nema državljanstvo, u četvrtoj da ima i državljanstvo – ali, gle čuda, greškom njegovog advokata!

Milojko Spajić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Paralelno sa ovom tragičnom pričom, i za samog Spajića i za njegovu partiju, a najviše za crnogorsko društvo, kreće i razotkrivanje novog lidera i čovjeka budućnosti Spajića kao autokrate i manipulatora. Uzurpirao je čitavu stranku, izolovao zamjenika Milatovića, ignorisao medije, počeo da komunicira video porukama i saopštenjima, šaljući u finalu pred novinare i institucije svoje najodanije vojnike da nam objašnjavaju „kako od drveta ne vidimo šumu“! I kako je sve ovo što gledamo posljednjih sedmica, ujdurma DPS-a i DF-a, a ne moguće razobličavanje velike prevare. Poput one o fudbalskom psihologu Saši Sredanović!

Ponavljam, moguće?! I tako ću ponavljati dok Spajić ne ponudi jasne odgovore i priloži dokaze na sve ove teme.

Pročitajte još:

A kad smo već kod DPS-a – jedno od najjednostavnijih i najlogičnijih pitanja koje čeka odgovor Milojka Spajića jeste – zašto sve ovo?! Zašto je bez bilo kakve nužde potrčao da odbije bizarnu ponudu Demokrata, ismije ideju o političkom centru (kontra upravo DPS-u i DF-u), i na kraju prigrabi kandidaturu znajući za sve ove kosture koji mu leže u ormaru?! Je li mogao da predsjedničku utrku prepusti Jakovu, Injac, Miloviću, bilo kom iz vrha ES-a, a da se on pozabavi raščišćavanjem svog ormara i pripremom da čistih ruku uđe u kampanju za parlamentarne izbore?! Odgovor na ovo pitanje može biti samo jedan – ili je MS infantilni šarlatan koji je mislio da će i stan i kuća i prebivalište i državljanstvo zauvijek ostati u ormaru, da će biti dovoljno da se pojavi pred opčinjenim narodom i kaže to su gluposti, ILI, ili je sve odrađeno baš po dogovoru sa Đukanovićem i DPS-om, kod kojih je Spajić svih ovih mjeseci, a ne samo posljednjih sedmica, figurirao kao „omiljeni opozicionar“. I kod Milovih propagandista, i kod Milovih tajkuna, i kod Milovih NVO i kod Milovih inostranih patrona?! Jer ako je iko na političkoj sceni ovako partnerski i velikodušno odigrao za Đukanovića i DPS, onda je to Spajić!

Bez obzira da li je to uradio smišljeno i u dogovoru sa MĐ ili samo zato što je infantilan i samoljubiv, Spajić treba ozbiljno da razmisli da li je politika posao za njega. Ili bi bilo bolje da se povuče. Na vrijeme.

BONUS VIDEO Aleksandar Damjanović: Milo Đukanović je prošlost, Crna Gora će dobiti novog predsednika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar