Foto: Tanjug/AP/Bernat Armangue

Dok su u utorak čekali dolazak američkog predsednika Džoa Bajdena i drugih svetskih lidera na samit NATO-a u Madridu, međunarodni zvaničnici i novinari bili su zbunjeni kada su videli da se na meniju u jednom od restorana našla i ruska salata, prenosi Rojters.

Salata od graška, krompira, šargarepe i majoneza često je neizostavna na jelovnicima španskih restorana, ali uoči samita na kojem se očekuje da će Rusija biti označena kao bezbednosna pretnja u novom strateškom konceptu Alijanse, zbog njene invazije na Ukrajinu, ruska salata bila je pravi šok za sve prisutne.

„Ruska salata na samitu NATO-a? Malo sam iznenađen tim izborom jela“, rekao je novinar Injaki Lopez za španski medij La Secta.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, na kraju se činilo da to nije bio baš toliko problem, pošto se jelo rasprodalo u roku od nekoliko sati.

Ipak, diplomatske misli više su bile usmerene na jelovnik koji je služen gostujućim ministrima odbrane i spoljnih poslova na banketu koji je održan u baroknoj palati Santa Kruz u centralnom Madridu u utorak uveče.

Hose Andres, španski kuvar predstavljen u Netliks seriji „Sto kuvara“, poslužio je klasičnu tapu, ali je dodao „knedle od paradajza“ i nazvao je „ukrajinskom salatom“, kao što je to učinio i u svojim restoranima širom Španije.

BONUS VIDEO: Boris Džonson u poseti Ukrajini

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare