Vladimir Putin Foto: EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Ruske bezbednosne službe traže jednog od svojih ljudi u vezi sa navodnom zaverom za ubistvo predsednika Vladimira Putina, navodi se u izveštaju.

Navodna zavera je izašla na videlo nakon slučajnog susreta između potencijalnog ubice — odmetnutog policajca neutvrđene ruske agencije za sprovođenje zakona — i biznismena u prigradskom karaoke baru, izvestio je Telegram kanal VČK-OGPU, koji tvrdi da ima bliske veze sa ruskim bezbednosnim aparatom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije saznalo je za navodni plan ubistva Putina, koji u subotu puni 71 godinu, ranije ove nedelje od specijaliste u predsedničkoj administrativnoj direkciji, prenosi Njujork post.

Specijalista je rano ujutro primio telefonski poziv od čoveka koji se predstavio kao 37-godišnji Mihail Jurčenko, prema izvoru koji je razgovarao sa VChk-OGPU.

Jurčenko, koji se predstavio kao preduzetnik u oblasti građevinarstva, rekao je „sa uzbunom“ da je bio umešan u „čudnu priču“ dok je boravio u raskošnom karaoke baru „Honei“ ukrašenom lusterima u gradu Čehov, koji se nalazi oko 65 km od Moskve.

Uzbunjivač je rekao da je tamo sreo stranca sa kojim je na kraju imao dug razgovor „od srca do srca“ „o ratu i budućem životu u Rusiji“, preneo je Telegram kanal.

U jednom trenutku tokom susreta, Jurčenkov novi poznanik mu je pokazao crvenu službenu legitimaciju „i izjavio da ima zadatak ’da ukloni Vladimira Putina‘“, navodi VČK-OGPU.

Jurčenko se nije svađao sa čovekom i brzo je promenio temu.

PROČITAJTE JOŠ:

Biznismen je rekao da se ne seća imena svog „drugara“ koji pije i da nije dobro pogledao sadržaj njegove lične karte.

Međutim, razgovor sa Jurčenkom nije dobro prošao i nakon nekoliko dana „brige“ otišao je kod vlasti i sve ispričao, što je, kako se navodi, izazvalo poteru za potencijalnim ubicom.

Postupajući po Jurčenkovom savetu, policajci su posetili karaoke bar kako bi tamo „proučili situaciju“.

Telegram kanal je naveo da je poznato da je klub u Čehovu popularan među zaposlenima u raznim državnim agencijama.

BONUS VIDEO: Susret Kim Džong Una i Vladimira Putina u Rusiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar