Foto:Profimedia.rs

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je rekao da su istražitelji našli ostatke ručne bombe u telima mrtvih u avionu u kojem je poginuo osnivač Vagnera Jevgenij Prigožin.

Šef Istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin saopštio je da su u telima poginulih pronađeni delovi ručnih bombi u padu aviona Prigožina, rekao je Putin.

„Pa, znamo za avionsku nesreću, pre neki dan mi je izvestio šef Istražnog komiteta, u telima poginulih u padu aviona pronađeni su fragmenti ručnih bombi“, rekao je Putin na plenarnoj sednici Međunarodni diskusioni klub Valdai, prenose Ria novosti.

Radi se o prvim značajnijim informacijama koje su objavljene od misterioznog pada aviona Jevgenija Prigožina severno od Moskve krajem avgusta.

PROČITAJTE JOŠ:

Do pada je došlo dva meseca nakon što je Prigožin sa svojim plaćenicima sproveo neuspelu pobunu protiv ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Glavnog štaba ruske vojske Antona Gerasimova, prenosi Index.hr.

Mnogi analitičari su tvrdili da iza pada Prigožinovog aviona stoji upravo Putin, koji je želeo da mu se osveti. Kremlj je tvrdio da to nije istina.

BONUS VIDEO: Masakr u Ukrajini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar