Foto:Tanjug/AP Photo/Peter Dejong, file

Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je uručilo notu otpravniku poslova ambasade Rusije u Varšavi Andreju Ordašu zbog incidenta sa ruskom raketom.

„Zamenik ministra spoljnih poslova Vladislav Teofil Bartoševski pozvao je otpravnika poslova Ruske Federacije Andreja Ordaša i uručio mu notu u kojoj Ministarstvo spoljnih poslova zahteva da objasni incident sa invazijom poljskog vazdušnog prostora krstarećom raketom i da se takve radnje odmah prekinu“, navedeno je u saopštenju objavljenom u petak veče, prenosi TASS.

Foto:Screenshot/Twitter/@clashreport

Operativna komanda Oružanih snaga Poljske saopštila je ranije u petak da je neidentifikovani leteći objekat iz Ukrajine ušao u vazdušni prostor te zemlje.

Poljski predsednik Andžej Duda sazvao je zbog toga hitan sastanak sa rukovodstvom Ministarstva odbrane.

Rusija odbacuje navode

Otpravnik poslova ambasade Rusije u Poljskoj Andrej Ordaš izjavio je, nakon što mu je poljsko ministarstvo spoljnih poslova uručilo protestnu notu, da mu nisu predočeni nikakvi dokazi, već samo neosnovane optužbe da ja raketa koja je preletela teritoriju Poljske ruska.

Pročitajte još...

„Uručena mi je nota koja sadrži neosnovanu izjavu da je navodno ujutru 29. decembra poljski vazdušni prostor narušio vazdušni objekat, koji su poljski stručnjaci identifikovali kao rusku raketu“, rekao je Ordaš za agenciju RIA. Dodao je da nisu pruženi nikakvi dokazi za te navode.

„Nikakvi dokazi nam nisu predočeni. Kada sam tražio da dokumentujem ono što se nalazi u belešci, nisu mi dali“, rekao je Ordaš.

Operativna komanda Oružanih snaga Poljske saopštila je u petak da je neidentifikovani leteći objekat iz Ukrajine ušao u vazdušni prostor te zemlje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar