Ilon Mask Foto:Paul Hennessy / SOPA Imag / Sipa Press / Profimedia

Američki milijarder Ilon Mask se "obeznanio" tokom sastanka u Moskvi nakon što je popio nekoliko čašica votke za večerom kada je pokušavao da kupi višemilionske rakete.

Generalni direktor kompanije Tesla i X rekao je autoru Volteru Ajzaksonu u svojoj dugo očekivanoj novoj biografiji da je želeo da pokrene misiju koja će „podstaknuti interesovanje javnosti za istraživanje svemira“.

Udružio se sa raketnim inženjerom Džimom Kantrelom i Adeom Resijem, svojim bivšim kolegom i izvršnim direktorom Instituta osnivača, kako bi dogovorili poslovni sastanak radi pregovora o kupovini raketa, prenosi Dejli Mejl.

Prema knjizi, objavljenoj 12. septembra, Mask i njegove kolege odleteli su u Moskvu početkom 2000-ih.

Ali imali su pauzu u Parizu, što je uključivalo kasnu noćnu žurku, ostavljajući Maska „pijanog“.

Trojac se sastao sa potencijalnim prodavcima u zadnjoj prostoriji moskovskog restorana, jedući „male zalogaje hrane prošarane velikim porcijama votke“, napisao je Ajzakson.

Mask i njegova dva prijatelja takođe su dobili po bocu votke.

Rekao je biografu da su „količine hrane i količina votke“ bile otprilike jednake tokom celog ručka.

„Mask, koji je držao glavu podignutom rukom, se onesvestio, a glava mu je udarila o sto“, navodi se u knjizi.

Nakon neuspelog sastanka, Mask se vratio u Moskvu početkom 2002. godine da pokuša da kupi rakete Dnjepar za 18 miliona dolara.

Ajzakson je napisao da je Mask mislio da je sklopio dogovor o kupovini dve rakete Dnjepar za 18 miliona dolara, ali su prodavci zapravo želeli 18 miliona dolara za svaku raketu.

Rugali su mu se Rusi nakon toga, pa su mu rekli: „Ma mali, nemaš para?“

PROČITAJTE JOŠ:

Mask je povukao cenu i na kraju je ostao praznih ruku kada su cenu podigli na 21 milion dolara za svaki, navodi se u knjizi.

Ajzakson, koji je napisao biografije Stiva Džobsa i Alberta Ajnštajna, dve godine je radio sa Maskom na njegovoj knjizi.

U januaru je Mask tvrdio da mu se ne sviđa „ukus ili efekti većine alkohola“, ali je priznao da voli crno vino.

Uhvaćen je 2022. kako pijucka piće na finalu Svetskog prvenstva u Kataru, a pijuckao je viski sa Džoom Roganom kada se pojavio na svom podkastu 2018. godine.

Ovo nije prvi put da Musk priznaje da se žestoko zabavlja pre velikog sastanka, šaleći se da je morao da „spava u autu“ nakon zabave u Los Anđelesu pre nego što je otišao u Pariz da se sastane sa francuskim predsednikom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar