Donald Tramp, Foto: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia

Republikanci traže hitnu istragu i saslušanje ključnih predstavnika Tajne službe o propustima u obezbeđenju na skupu na kom je pucano na Donalda Trampa, dok analize pojedinih medija ukazuju da je krov sa koga je pucao napadač svega 150 metara od govornice za kojom je bio bivši američki predsednik.

Analiza Asošiejted presa više od deset video snimaka i fotografija sa mesta Trampovog mitinga, kao i satelitskih snimaka sajta, pokazuju da je strelac uspeo da se zapanjujuće približi bini. Krov na kome je ležalo njegovo telo pošto je ubijen bio je manje od 150 metara od mesta gde je Tramp govorio.

Kako prenosi Rojters, republikanski poslanici su najavili da će pokrenuti hitnu istragu o tome kako je snajperista očigledno uspeo da izbegne agente Tajne službe i da se popne na krov zgrade u blizini gde je Donald Tramp govorio na predizbornom skupu i ispali više hitaca pre nego što je ubijen.

Predstavnik republikanaca u Predstavničkom domu Majk Džonson objavio je na društvenim mrežama da će Predstavnički dom zahtevati da se „direktorka Tajne službe Kimberli Čitl i drugi odgovarajući zvaničnici što pre pojave na saslušanju pred našim odborima“.

Inače, FBI je identifikovao dvadesetogodišnjeg Tomasa Metjua Kruksa kao „osobu umešanu“ u pokušaj ubistva bivšeg predsednika Donalda Trampa. Okružni tužilac okruga Batler Ričar Goldinger ranije je saopštio da je napadač mrtav, kao i da je jedan učesnik skupa ubijen.

Pucnjava se dogodila u subotu popodne na skupu u Batleru, Pensilvanija. Napadač je ispalio više hitaca sa „izdignute pozicije“ van skupa pre nego što ga je ubila Tajna služba, dok su nezvanični izvori preneli da je napadač bio na krovu zgrade.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar