Kenija Foto:Tanjug/AP Photo

Obdukcijama tela pronađenih u masovnim grobnicama, povezanim sa verskim kultom u Keniji, otkriveno je da nekim telima nedostaju organi, saopštila je lokalna policija.

„U obdukcijskim izveštajima utvrđeno je da nedostaju organi u nekim od tela žrtava koje su ekshumirane“, rekao je glavni inspektor Marin Munene koji sumnja na trgovinu organima, prenosi Rojters.

Dodao je da je trgovina ljudskim organima dobro koordinirana i da je u njoj učestvovalo više aktera, prenosi Jutarnji list.

Prve obdukcije objavljene krajem aprila i početkom maja pokazale su znakove gladovanja, a u nekim slučajevima i znakove gušenja.

Obdukcijom tela utvrđeno je da je većina žrtava umrla od gladi, najverovatnije jer su slušali propovedi Paula Nthenge Makenzija, samoproglašenog pastora Međunarodne Crkve Radosne vesti koji je pozvao svoje sledbenike da se izgladnjuju do smrti kako bi susreli Isusa.

PROČITAJTE JOŠ:

U šumi Shakaholi na istoku Kenije do sada su iz masovnih grobnica izvučena 104 tiela, većinom djece, a spašene su 44 osobe.

Makenzi je u policijskom pritvoru od 14. aprila zajedno sa 14 drugih osumnjičenih članova kulta.

Ovo je jedna od najgorih tragedija vezanih za sekte u Keniji u novijoj istoriji, a očekuje se da će broj preminulih rasti, s obzirom na to da je više od 400 ljudi bilo prijavljeno kao nestalo, piše Rojters.

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar