Foto: Queensland police

Australijske vlasti optužile su 14 pripadnika verske zajednice da su odgovorni za ubistvo osmogodišnje devojčice, kojoj su danima uskraćivali neophodan insulin. Među optuženima su i devojčicini roditelji.

Kako navodi tamošnja policija, dete je umrlo u porodičnoj kući u Rendžvilu, u južnom Kvinslendu, 7. januara nakon što šest dana nije dobila neophodnu terapiju.

Pročitajte još:

Hitna pomoć nije kontaktirana do 17.30 časova 8. januara – dan nakon njene smrti. Kako pišu tamošnji mediji, članovi kulta su verovali da će devojčica da vaskrsne, piše Gardijan.

Pripadnici sekte, njih 14, među kojima su i roditelji devojčice, 47-godišnja Keri Elizabet Strus i 50-godišnji Džejson Ričard Strus, optuženi su za „ubistvo, mučenje i kršenje osnovnih životnih potreba“, saopštila je policija Kvinslenda.

Verska grupa se sastoji od tri porodice – sedam žena i pet muškaraca.

Policija navodi da je svih 14 optuženih za ubistvo bilo prisutno tokom dana koji su prethodili smrti i da nisu potražili medicinsku pomoć uprkos tome što su znali da je život devojčice ugrožen. Oni su navodno pokušali da spasu devojčicu pevajući i moleći se Bogu da je izleči.

Osumnjičeni, starosti od 19 do 65 godina, odlučili su da devojčici uskrate pravo na medicinsku negu, naveo je u saopštenju regionalni nadzornik Gari Vats.

Dodao je da su optužbe rezultat šestomesečne policijske istrage, koja je otvorena u januaru. Optuženima je određen pritvor i trebalo bi da se pojave pred sudom sredinom jula.

Istragom je otkriveno i da ova zajednica ima veoma radlikalne zahteve za život članova. Zabranjeno im je da slave Božić, odbijaju medicinsku intervenciju i veruju da je njihova jedina svrha da služe Bogu.

BONUS VIDEO: Masakr u crkvi u Nigeriji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar