Kamala Haris Foto: EPA-EFE/DEMETRIUS FREEMAN

Na kancelarije potpredsednice SAD i predsedničke kandidatkinje Demokratske stranke Kamale Haris u Arizoni pucano je nešto posle ponoći, prenosi NBC Njuz.

Incident se dogodio samo nekoliko dana pre nego što je planirano da Haris poseti Arizonu tokom predsedničke kampanje.

Policija Tempea saopštila je da su policajci u ponedeljak odgovorili na pozive radnika i da su primetili nešto što je izgledalo kao pucnava kroz prednje prozore kancelarije koje dele članovi osoblja Demokratske partije Arizone, kampanje Kamale Haris i Senata i Predstavničkog doma za jačanje izlaznost na partiju u novembru.

PROČITAJTE JOŠ

„Niko nije bio u kancelariji tokom noći, ali to izaziva zabrinutost za bezbednost onih koji rade u toj zgradi, kao i onih u blizini“, rekao je službenik za javno informisanje Rajan Kuk.

Šon Mekinerni, menadžer kampanje za Demokratsku stranku, takođe je potvrdio incident u saopštenju.

„Preko noći je ispaljeno nekoliko hitaca u našu kancelariju za kampanju koju vodi Demokratska partija Tempe“, rekao je Mekinerni.

U kancelariji nije bilo prisutnih niti povređenih, potvrdio je on.

Haris dolazi u Arizonu u petak u svom prvom putovanju tamo od njenog prepunog skupa u Glendejlu 9. avgusta. Na tom skupu se direktno pozabavila imigracijom, iznevši predloge za povećanje bezbednosti granica i stvaranje puta ka državljanstvu za imigrante bez dokumenata. Na ovom putovanju, Haris razmišlja da se zaustavi na granici, tvrdi dvoje ljudi upoznatih sa njenim rasporedom. Njena kampanja je odbila da komentariše tu mogućnost.

BONUS VIDEO Novi pokušaj atentata na Trampa na Floridi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar