Ramzan Kadirov Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Čečenski lider Ramzan Kadirov pozvao je ruske vlasti da odgovore „sa maksimalnom žestinom“ na oružanu grupu koja je danas izvela kratkoročni upad iz Ukrajine u oblast Brjanska. Kadirov tvrdi da rođaci napadača moraju da odgovaraju za svoje postupke, što je uobičajen oblik kazne u Čečeniji, prenosi Meduza.

On je uveren da su u pripremi napada učestvovali i članovi porodice napadača. On je takođe apelovao na Kremlj da „bombarduje sve tačke (u Ukrajini) koje imaju bilo kakvu direktnu ili indirektnu vezu sa ovim napadom”. Istakao je da je zbog današnjih dešavanja neophodno proglasiti vanredno stanje u „nekoliko ruskih regiona“.

„Ovo je već rat bez pravila“

On je priznao da bi uvođenje vanrednog stanja „moglo biti nezgodno za lokalno stanovništvo“, ali je tvrdio da će tako „biti bezbedni“.

„Neophodno je da se suočimo sa svim napadačima na najteži način, što je moguće oštrije i surovije. Pucajte da ubijete. Ne treba samo da se obračunamo sa njima, već i njihove porodice, koje možda žive u Rusiji, privedemo pravdi“, poručio je on u objavi na Telegramu.


„Bez flertovanja sa teroristima. Ne puštajte ih, kaznite ih na licu mesta i zauvek ih neutrališite. Onda pokrenite odmazdu protiv Kijeva. Bombardujte sve tačke direktno ili indirektno povezane sa ovim napadom. Ne morate da tražite civilne objekte u blizini“, nastavio je on, prenosi Njuzvik.

„Ako se neprijatelj na ovaj način odnosi prema bespomoćnima, ni mi ne treba da oklevamo. Osim toga, ovo je već rat bez pravila, koje nam je nametnuo ukrajinski režim“, zaključio je on, prenosi Indeks.hr.

***

BONUS VIDEO: Kadirov plače zbog govora Putina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar