Nikol Pašinjan Foto: Tigran Mehrabyan/PAN Photo via AP

Planirani sastanak jermenskog premijera Nikole Pašinjana i predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, planiran za oktobar u Briselu, neće biti održan jer se Baku povukao, rekao je danas jermenski ministar spoljnih poslova Ararat Mirzojan.

On je na konferenciji za novinare sa kanadskom koleginicom Melani Žoli u Jerevanu ponovio spremnost Jermenije da učestvuje na sastanku.

„Pitali ste ko ne može da nađe vremena. Očigledno, to je predsednik Azerbejdžana. Nadam se da je problem stvarno u vremenu“, rekao je Mirzojan, prenosi Tass.

Pročitajte još...

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel rekao je 5. oktobra, tokom neformalnog samita Evropske političke zajednice u Granadi da je pozvao predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva i premijera Jermenije Nikola Pašinijana na sastanak u Briselu o smirivanju situacije posle oružanog sukoba u Nagorno-Karabahu i egzodusa Jermena.

Iran je u ponedeljak bio domaćin pregovora ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, što je bio prvi susret šefova diplomatija dve zemlje od azerbejdžanske munjevite ofanzive, kada su snage Bakua prošlog meseca ponovo zauzele otcepljeni region Nagorno-Karabah.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar