FotoUlf Nammert / Panthermedia / Profimedia ; privatna arhiva

Nikolaj Mušegjan (29), paranoični milioner koji je svoje bogatstvo zaradio na kriptovalutama, udavio se na plaži u Portoriku nakon što je tvitovao da se plaši da će ga CIA i Mosad ubiti.

Mušegjan je umro 28. oktobra, nekoliko sati nakon što je objavio svoj poslednji tvit.

Mladi milioner je, kako se navodi, imao istoriju problema sa mentalnim zdravljem i njegova porodica ne veruje da ga je neko ubio.

U svojim tvitovima, satima pre nego što je pronađen mrtav, rekao je: „CIA i Mosad vode neku vrstu ucene i trgovine ljudima iz Portorika i karipskih ostrva. Smestiće mi laptop koji je podmetnula moja bivša devojka, koja je bila špijun. Mučiće me do smrti“.

Međutim, neki pripadnici zajednice koje zarađuje od kriptovaluta u Portoriku, sumnjaju u okolnosti koje se vezuju za njegovu smrt.

Nikolaja je na plaži pronašao surfer 29. oktobra. Bio je potpuno obučen i novčanik je bio kod njega. Brok Pirs još, jedan preduzetnik koji radi sa kriptovalutama, rekao je za Njujork post da je zadovoljan što se razjasnilo da Nikolajeva smrt nije sumnjiva, nakon što je razgovarao sa njegovim roditeljima.

„Njegova majka je pojasnila da njegova smrt nema nikakve veze sa njegovim zavereničkim tvitovima. Bio je dobar čovek i dete u duši. Takođe je bio vizionar. Ne zovem ljude često brilijantnim, ali je Nikolaj bio brilijantan. Brilijantni ljudi ponekad idu na ivicu ludila“, rekao je on.

Nikolajeva porodica je postala zabrinuta za njega nakon čega je njegov otac otišao u Portoriko, gde je Nikolaj navodno živeo u kući od šest miliona dolara.

PROČITAJTE JOŠ:

Mladićeva smrt dolazi u vreme kada industrija kriptovaluta prolazi kroz turbulencije.

Prijatelji ovog mladića kažu da su bili zapanjeni njegovom smrću.

„Neke njegove paranoje su bile zasnovane na činjenicama. Otkrivao je stvari. Znao je stvari. Nikolaju je dosadio svakodnevni život. Tragao je za stvarima, stalno se stavljajući u čudne pozicije. Nije bilo zbog novca“, rekao je jedan od njih.

„Zanimalo ga je zašto su stvari takve kakve jesu i korupcija koja stoji iza toga“, naveo je treći.

Policija u Portoriku nastavlja istragu.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare