Volodimir Zelenski Foto:EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski upozorio je da bi četiri zemlje mogle da budu u opasnosti ako Ukrajina padne. U videu, koji je objavio savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko, Zelenski je kazao da bi četiri baltičke zemlje mogle biti sledeća meta ruskog predsednika Vladimira Putina. "Litvanija, Latvija, Estonija, Moldavija mogu biti sledeće. I to je sigurno ako mi ne izdržimo".

Zelenski je juče iznenada otputovao u Litvaniju, a u narednim danima trebao bi posetiti Letoniju i Estoniju. U Litvaniji je zahvalio na novoodobrenom paketu pomoći Ukrajini, podsećajući da je Rusija u poslednjih nekoliko meseci već zapretila nekim državama, piše Index.hr.

„Nedavno smo čuli da su počeli razgovarati o Finskoj, počeli su govoriti o nezavisnosti Uzbekistana i tako dalje. Putin neće stati dok ga mi kolektivno ne zaustavimo“, poručio je Zelenski.

Pročitajte još...

Putin je zapretio Finskoj da će biti problema ako se pridruži NATO-u, a nakon Finske, NATO-u bi trebala da se priključi i Švedska, koja je takođe ovih dana upozorila svoje građane na povećan rizik od izbijanja rata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare