Princ Čarls i kraljica Elizabeta Foto:Toby Melville, Pool via AP

Poslednje sate života kraljica Elizabeta II provela je u svom zamku Balmoral u Škotskoj. Na samrtnoj postelji, pored nje, bio je njen sin i naslednik - kralj Čarls III.

Zajedno sa svojom mlađom sestrom, princezom Anom, bio je pored majčinog kreveta dok nije izdahnula. Ostali članovi kraljevske porodice nisu na vreme stigli u Škotsku.

Prinčevi Vilijam, Edvard i Endru došli su neposredno posle smrti, a princ Hari tek uveče, nekoliko sati nakon što je vest o njenoj smrti objavljena u medijima.

Princ Hari Foto:Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako pišu Britanci, Čarls je juče ujutru otišao u Balmoral, nakon što su ga lekari obavestili da je kraljici ostalo još nekoliko sati života, pa su svi stariji članovi porodice požurili da se oproste od nje.

Budući da su u trenutku smrti u sobi bili samo Čarsl i Ana, prema nezvaničnim informacijama Ana mu je odmah nakon što je kraljica zauvek zatvorila oči poljubila ruku kao novom kralju.

Isto su uradila i dva mlađa brata, po dolasku u Balmoral, kao i sin, novi prestolonaslednik Vilijam.

Pročitajte još:

Podsetimo, nakon smrti kraljice Elizabete II koja je na tronu provela sedam decenija, njen sin Čarls je automatski postao novi kralj.

Kako je večeras potvrđeno, novi kralj izabrao je ime Čarls III, dok će njegovu dosadašnju titulu poneti njegov najstariji sin Vilijam.

Na zvaničnom tviter nalogu princa Vilijama i Kejt Midlton već su upisane nove titule – Vojvoda i vojvotkinja od Kornvola i Kembridža., što su titule koje su do sada nosili novi kralj Čarls i njegova supruga Kamila.

Sva dešavanja vezana za smrt kraljice pročitajte na našem blogu uživo.

BONUS VIDEO Marija Ratković: Kraljevska porodica uliva stabilnost u nesigurnim vremenima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar