Sao Paulo Foto: AGIF / ddp USA / Profimedia

Velika nesreća dogodila se prilikom nadogradnje podzemne železnice u Sao Paolu u Brzilu. Na lokaciji za izgradnju linije metroa broj 6 otvorio se krater na jednoj od glavnih saobraćajnica u gradu. Vlasti kažu da nije bilo povređenih.

PROČITAJTE JOŠ:

Na snimcima koji kruže po društvenim mrežama se vidi kako se krater formira, dok se asfalt skida u blizini avenije Marginal Tiete, koja povezuje nekoliko delova grada.

Do propadanja tla je došlo nakon što je mašina za probijanje tunela naletala na cijev od vode ili kanalizacije. To je dovelo da se brzo poplavi gradilište i da propadne asfalt.

Sao Paulo Foto: AGIF / ddp USA / Profimedia

Španska kompanija Aciona, odgovorna za projekat je saopštila da je do nesreće došlo nakon pucanja kanalizacijskog kolektora. Vatrogasna jedinica je uveravala sve da su svi radnici uspeli da izađu na vreme, a dve osobe su dobile lekarsku pomoć zbog kontakta sa zagađenom vodom, prenosi RT.

Ono što se dogodilo, podseća na nesreću iz januara 2007. godine u Sau Paulu, gde je sedam osoba izgubilo život kada se otvorio krater tokom radova na liniji metroa 4 – žuto, u zapadnom delu grada.

Taj događaj je primorao 212 ljudi da napustio svoje domove. 94 objekta su zatvorena, a sedam je srušeno.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar