Najmanje sedmoro ljudi je poginulo nakon što je ogromna stena pala na nekoliko turističkih brodova u subotu u brazilskoj državi Minas Žerais.

PROČITAJTE JOŠ:

Tri osobe se vode kao nestale, ali su spasilački napori zaustavljeni kasno u subotu zbog nedostatka prirodnog osvetljenja na jerezu Furnas u Kapitoliju.

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama se vidi kako turisti na čamcima u jezeru Furnas viču „idi odatle“, neporesredno pre nego što je stena pala.

Potraga će se nastaviti u nedelju u 5 sati po lokalnom vremenu, rekao je Pedro Ajhara, portparol vatrogasne službe.

Ajhara je rekao da su 23 od 32 osobe prošle sa lakšim povredama i da su otpuštene iz bolnice, dok je još dvoje zbrinuto u Santa Kasi sa otvorenim prelomima.

Spasilački napori će se nastaviti do ponedeljka, rekao je Ajhara, dodajući da situacija kada su žrtve zarobljene ispod stene može potencijalno da produži spasilačku operaciju.

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro rekao je da je mornarica rasporedila tim za pomoć i da ulaže napore u potragu i spasavanje.

Država Minas Žerais je oblast bez izlaska na more na jugoistoku Brazila, a nedavno je doživala obilne padavine, prenosi CNN.

Obilne kiše su dovele do olabavljivanja stene na jezeru Furnas, kaže Romeu Zema, guverner države Minas Žarais.

„Solidaran sam sa porodicama u ovom teškom trenutku“, napisao je Zema na Tviteru.

„Nastavićemo da delujemo kaok bismo pružili neophodnu zaštitu i podršku“, istakao je on.

Foto:EPA-EFE/Minas Gerais State Fire Department

BONUS VIDEO: Katastrofalne posledice poplava u Kanadi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar